Champions League: Χάος με τον τελικό - Στην κόκκινη λίστα οι Τούρκοι

Οι Άγγλοι έβαλαν τους Τούρκους στην κόκκινη λίστα και ετοιμάζονται να αρπάξουν τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.

Champions League: Χάος με τον τελικό - Στην κόκκινη λίστα οι Τούρκοι

Οι Άγγλοι έβαλαν την Τουρκία στην κόκκινη λίστα και ήδη ζήτησαν από την UEFA να αναλάβει τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα ταξιδέψουν στην Τουρκία αν τελικά γίνει ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη. Όμως όταν επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία, οι ταξιδιώτες -μεταξύ αυτών ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ, συνοδοί- θα μείνουν σε δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα.

Ο αγώνας Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι είναι προγραμματισμένος στις 29 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης.

Η Telegraph αναφέρει ότι οι Βρετανοί και η UEFA συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι σε αγγλικό γήπεδο.

Ο Γραμματέας Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, δήλωσε: «Η αγγλική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοικτοί να φιλοξενήσουμε τον τελικό, αλλά είναι απόφαση της UEFA»

Ήδη υπάρχει η πρόταση της Άστον Βίλα, ο τελικός να διεξαχθεί στο «Βίλα Παρκ».

Οι αρχές του τουρκικού ποδοσφαίρου είχαν εκφράσει προ ημερών την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν από 4.000 φίλους της Σίτι και της Τσέλσι, επιτρέποντας την παρουσία συνολικά 25.000 θεατών στον τελικό του Champions League στο «Ataturk».