Γκουαρντιόλα: «Αν είχε μείνει ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα θα είχε κατακτήσει κι άλλα Champions League»

Την απόφαση του Νεϊμάρ να αποχωρήσει το 2017 από την Μπαρτσελόνα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν σχολίασε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ενόψει του αυριανού (28/4) αγώνα με τους «πρωτευουσιάνους» στα ημιτελικά του Champions League.

Γκουαρντιόλα: «Αν είχε μείνει ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα θα είχε κατακτήσει κι άλλα Champions League»

Το εγκώμιο των Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ έπλεξε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ενόψει του αυριανού (28/4) πρώτου αγώνα των «γαλάζιων» με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Champions League.

Μάλιστα, ο Καταλανός τεχνικός της αγγλικής ομάδας ρωτήθηκε και για την απόφαση του Νεϊμάρ να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στους «πρωτευουσιάνους» το 2017 και εξέφρασε την άποψή του ότι αν ο Βραζιλιάνος είχε μείνει στους «μπλαουγκράνα» θα είχε κατακτήσει περισσότερα τρόπαια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ καλά και το έκανα όταν σταμάτησα να σκέφτομαι αυτό. Είναι φανταστικοί παίκτες, υψηλής ποιότητας. Θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε, προπονούμαστε σαν ομάδα, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να σκοράρουμε γκολ», είπε αρχικά για τον Βραζιλιάνο και τον Γάλλο επιθετικό και συνέχισε:

«Είμαι σίγουρος ότι αν είχε μείνει περισσότερο, θα είχε κατακτήσει δύο ή τρία ακόμη Champions League. Εκείνη η τριπλέτα (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) ήταν ασταμάτητη, η κορυφαία τριπλέτα που έχω δει ποτέ. Μετά αποφάσισε να πάει στο Παρίσι, που δεν ήταν κακή επιλογή».

Επιπρόσθετα, ο Γκουαρντιόλα είπε μεταξύ άλλων: «Το τρόπαιο του Champions League είναι πάντα το ωραιότερο για μια ομάδα, αλλά το αντίστοιχο του πρωταθλήματος παραμένει πάντα το πιο σημαντικό.

Η Παρί διαθέτει πολύ ισχυρά όπλα. Ακόμα και κόντρα σε ομάδες που αμύνονται για 90 λεπτά καταφέρνει και βρίσκει τρόπους για να σκοράρει. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες της, αλλά το περιμένεις αυτό όταν έχεις φτάσει στα ημιτελικά του Champions League. Δεν σκεφτόμαστε πόσο καλοί παίκτες είναι οι αντίπαλοί μας, αλλά πως θα τους κερδίσουμε».