Champions League: «Τελικός» στο Άνφιλντ, για να σπάσει την κατάρα η Σίτι

Με τους επαναληπτικούς αγώνες Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης (14/4, 22:00) και Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι (14/4, 22:00) ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση τoυ Champions League.

Champions League: «Τελικός» στο Άνφιλντ, για να σπάσει την κατάρα η Σίτι

Την Τετάρτη 14 Απριλίου ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Champions League με την διεξαγωγή των δύο τελευταίων αναμετρήσεων σε Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ.

Στις 22:00 (LIVE στο fosonline.gr) η Λίβερπουλ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο Άνφιλντ. Οι «μερένχες» με το αβαντάζ της νίκης τους με 3-1 από το πρώτο ματς στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», όμως οι «κόκκινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα και είναι αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση για να μην αποκλειστούν από τη συνέχεια του θεσμού.

Αναμφισβήτητα και για τις δύο ομάδες αποτελούν πλήγμα τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Στην αγγλική ομάδα δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Χέντερσον, Φαν Ντάικ, Γκόμες και Μάτιπ, ενώ την ίδια στιγμή αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Κέλεχερ, Οριγκί. Ανάλογη είναι και η κατάσταση στη Ρεάλ, με τον προπονητή Ζινεντίν Ζιντάν να καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τους Λούκας Βάθκεθ, Εντεν Αζάρ, Ντάνι Καρβαχάλ που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, τον ασθενή Ραφαέλ Βαράν, αλλά και τον αρχηγό Σέρχιο Ράμος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Παράλληλα, την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Βαλβέρδε, ο οποίος πρόσφατα ξεπέρασε το πρόβλημα στο πόδι του.

Την ίδια ώρα (22:00, LIVE στο fosonline.gr), η Ντόρτμουντ φιλοξενεί στο τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία καλείται να ξορκίσει την «κατάρα» και να επιστρέψει στους «4» της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2016. Το υπέρ τους 2-1 του πρώτου αγώνα με τους Βεστφαλούς στην Αγγλία σαφέστατα τους δίνει το πλεονέκτημα για την επίτευξη του στόχου τους. Όσον αφορά τις απουσίες των δύο ομάδων, για τη γηπεδούχο Ντόρτμουντ απουσιάζουν απόψε οι Μουκοκό, Σάντσο, Σμέλτζερ, Βίτσελ και Ζαγκαντού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ για την αγγλική ομάδα αμφίβολη είναι μόνο η συμμετοχή των Αγκουέρο, Λαπόρτ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών του Champions League:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 6/4
Μάντσεστερ Σίτι - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1

Τετάρτη 7/4
Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
Πόρτο - Τσέλσι 0-2

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 13/4
Παρί Σερν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1
Τσέλσι - Πόρτο 0-1

Τετάρτη 14/4
22:00 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι