Champions League: Άντεξαν και πήγαν 4αδα με... ήττες (0-1) Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι (Highlights)!

Τόσο η Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και η Τσέλσι έχασαν εντός έδρας από Μπάγερν Μονάχου και Πόρτο με το ίδιο σκορ (0-1) που όμως δεν έφτανε για να τους στερήσει την πρόκριση από τα ημιτελικά του Champions League. Οι Παριζιάνοι είχαν κερδίσει 3-2 στο Μόναχο... αποκαθηλώνοντας την κάτοχο του τίτλου κι οι Άγγλοι 2-0 στο Οπόρτο  

Champions League: Άντεξαν και πήγαν 4αδα με... ήττες (0-1) Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι (Highlights)!

Οι «κόκκινοι» στο 2ο μόλις λεπτό είχαν τετ α τετ με τον Σαλάχ να βλέπει το «στοπ» του Κουρτουά.


Εννιά λεπτά μετά ο Βέλγος κίπερ σταμάτησε και τον Μίλνερ, αλλά μετά το τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 20' «απάντησαν» με τον Μπενζεμά να τραντάζει το δοκάρι του Άλισον!

Το ματς πήγαινε στο τέμπο που βόλευε τους φιλοξενούμενους αλλά στο φινάλε του πρώτου μέρους οι «ρεντς» απείλησαν εκ νέου με τους Σαλάχ (41') και Βαϊνάλντουμ (43') να μην βρίσκουν τον στόχο

Διαιτητής: Κούιπερς (Ολλανδία).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Φίλιπς, Καμπάκ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Μεντί, Βαλβέρδε, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βινίσιους, Ασένσιο, Μπενζεμά

Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία).
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μορέι, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέρο, Τζαν, Μπέλινχγαμ, Νταούντ, Κνάουφ, Χάαλαντ, Ρόις.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρούινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν.

Οι ρεβάνς της Τρίτης

Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League παρά τις εντός έδρας ήττες τους με 1-0 από Μπάγερν Μονάχου και Πόρτο αντίστοιχα, αφού είχαν νικήσει εκτός έδρας.

Με 3-2 οι Παριζιάνοι στο Μόναχο - παίρνοντας την πρόκριση στο εκτός έδρας γκολ και ...ρεβάνς για την απώλεια του περσινού τελικού στη Λισσαβώνα από τους Βαυαρούς που ...αποκαθηλώθηκαν - ενώ οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει 2-0 στο Οπόρτο. Η Τσέλσι περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ-Ρεάλ(1-3) και η Παρί τον νικητή Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι(1-2)

Στο «Παρκ ντε Πρενς» οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Ικάρντι, Μαρκίνιος και Κουρζαβά, ενώ εκτός ήταν οι Λεβαντόφσκι, Γκνάμπρι, Ζίλε, Ρόκα, Τολισό, Κόστα και Γκορέτσκα για τους Βαυαρούς.

Που είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αφού η Παρί ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά το ματς ήταν ισορροπημένο για το πρώτο ημίωρο με εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Τρία δοκάρια σε 5 λεπτά ο Νέιμαρ!

Ακολούθως οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια με τον Νέιμαρ σε διάστημα 5 λεπτών!

Στο 34' με παρέμβαση του Νόϊερ η μπάλα κατέληξε στο αριστερό σίδερο, ακολούθησε φαλτσαριστό σουτ του Βραζιλιάνου στο οριζόντιο (37') και τετ α τετ που κατέληξε πάλι στο αριστερό δοκάρι (39')!

Έτσι κόντρα στη ροή του αγώνα οι Βαυαροί προηγήθηκαν, στο επόμενο λεπτό (40') με τον Τσούπο-Μοτίνγκ να παίρνει το «ριμπάουντ», με κεφαλιά, σ' απόκρουση του Κέιλορ Νάβας στον Αλάμπα.

Στην επανάληψη (63') η ομάδα του Φλικ άγγιξε το 0-2 που της έδινε την πρόκριση, αλλά ο Κέιλορ Νάβας σταμάτησε τον Μίλερ.

Στο 79' ακυρώθηκε τέρμα του Εμπαπέ για οφσάιντ και λίγο αργότερα διαγώνιο σουτ του Σανέ πέρασε μόλις άουτ κι έτσι η Παρί, που άντεξε μέχρι τέλους, θ' αντιμετωπίσει το νικητή του Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι.

Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία).
Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας – Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (λ.τρ. 58' Μπάκερ) – Γκέιγ, Παρέδες – Ντι Μαρία (88' Ερέρα), Νεϊμάρ, Ντράξλερ (72' Κέαν) – Εμπαπέ.
Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Ντέιβις (71' Μουσιάλα) – Κίμιχ, Αλάμπα – Σανέ, Μίλερ, Κομάν – Τσούπο-Μοτίνγκ (85' Μαρτίνεθ).

Στο 94' το γκολ των «δράκων»

Στο έτερο ματς οι η ομάδα του Τούχελ με ...προίκα τη νίκη στο πρώτο ματς του «Ντραγκάο» έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, ενώ οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να βρουν το γκολ που θα τους ξανάβαζε στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Κορόνα είχε μια καλή στιγμή στο 11' αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο, όπως και στο 33' με τον Μεξικάνο να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία.

Η πρώτη τελική στην εστία ήταν για τους φιλοξενούμενους κεφαλιά του νεοεισελθόντα Ταρέμι που εξουδετέρωσε ο Μεντί (65').

O Ιρανός βρήκε δίχτυα τελικά μ' υπέροχο γυριστό, αλλά ήταν στο 94' (από πάσα του επίσης νεοεισελθόντα Νάνου) και το 0-1 δεν έφτασε στους Πορτογάλους. Απλά...κοψοχόλιασε τους «μπλε» για τα εναπομείναντα δεύτερα...

Διαιτητής: Τουρπέν (Γαλλία).
ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ):
Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τσίλγουελ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Πούλισικ, Μάουντ (86' Ζίγιετς), Χάβερτς (92' Ζιρού).
ΠΟΡΤΟ (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Πέπε, Ουρίμπε, Μαρεγκά (75' Νανού), Ζαϊντού, Γκρούγιτς (63' Ταρέμι), Κορόνα (75' Ντίας), Μαναφά (75' Εβανίλσον), Μπεμπά, Οτάβιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα (84' Βιέρα).

Το προφίλ των προημιτελικών του Champions League:

*** ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ***

ΤΡΙΤΗ 6/4

Μάντσεστερ Σίτι - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
(19' Ντε Μπρόινε, 90' Φόντεν - 84' Ρόις)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1
(27', 65' Βινίσιους, 36' Ασένσιο - 51' Σαλάχ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
(37' Τσούπο-Μοτίνγκ, 60' Μίλερ - 3', 68' Εμπαπέ, 28' Μαρκίνιος)

Πόρτο - Τσέλσι 0-2
(32' Μάουντ, 85' Τσίλγουελ)

*** ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ***

ΤΡΙΤΗ 13/4

Τσέλσι - Πόρτο 0-1
(94' Ταρέμι)

Παρί Σερν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1
(40' Τσούπο-Μοτίνγκ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(17' Mπέλινγχαμ)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Νικητής Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης / Τσέλσι
Νικητής Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι/ Παρί Σεν Ζερμέν