Κλοπ: «Να παίξουμε άμυνα σε υψηλό επίπεδο απέναντι στη Ρεάλ»

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και στάθηκε στο πόσο σημαντικό θα είναι οι ποδοσφαιριστές του να πιάσουν υψηλού επιπέδου απόδοση στην άμυνα.

Κλοπ: «Να παίξουμε άμυνα σε υψηλό επίπεδο απέναντι στη Ρεάλ»

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 3-1 της Λίβερπουλ στο πρώτο παιχνίδι στο "Αλφρέντο Ντι Στέφανο" και έχει το πάνω χέρι για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Οι Reds, ωστόσο δεν είναι ομάδα που θα πετάξει εύκολα λευκή πετσέτα.

Στο παρελθόν έχει κάνει μεγάλες ανατροπές και μία τέτοια θέλει να πετύχει και τώρα. Βέβαια το μεγάλο της μειονέκτημα στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το γήπεδο λόγω της πανδημίας δεν θα έχει κόσμο στις κερκίδες. Ο Γιούργκεν Κλοπ, όμως στις δηλώσεις του τόνισε ότι η ομάδα του θα τα δώσει όλα για την ανατροπή και ότι το μυστικό θα είναι να πιάσει καλή απόδοση στην άμυνα.

«Όταν έχεις χάσει 3-1 στο πρώτο παιχνίδι μοιάζεις να είσαι ήδη εκτός, αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε πολλά να χάσουμε. Το αποτέλεσμα στην Μαδρίτη έδειξε πως ήταν καλύτεροι από εμάς αλλά ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα μόνοι μας. Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και το ότι δεν θα έχουμε κόσμο στο πλευρό μας είναι ένα έξτρα πρόβλημα. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι ένα πρόβλημα, η ποιότητα του αντιπάλου είναι άλλο πρόβλημα και το άδειο γήπεδο είναι και αυτό πρόβλημα», ανέφερε ο Γερμανός προπονητής.

Για το είναι εφικτό να πετύχει μία τέτοια ανατροπή η ομάδα του είπε: «Τα πάντα είναι εφικτά στο ποδόσφαιρο, το γνωρίζουμε αυτό. Μιλάμε για αποτελέσματα αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει η εμφάνιση. Είναι σημαντικό να παίξουμε άμυνα στο υψηλότερο επίπεδο ελέω της ικανότητας των παικτών της Ρεάλ.

Μετά από εμάς η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα και είναι προφανές πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θέλουμε γκολ αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε την άμυνα γιατί θα τιμωρηθούμε.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα στον κόσμο που να μπορεί να παίξει με την Ρεάλ και να μην της επιτρέψει να φτιάξει ευκαιρίες. Στο παιχνίδι της Μαδρίτης, το πρώτο τους γκολ ήταν μεγαλοφυές ενώ δεν αμυνθήκαμε καλά στα άλλα δύο. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να αμυνθούμε και έπειτα να δημιουργήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε στο 100% της απόδοσής μας για να έχουμε την ευκαιρία. Είναι εφικτό, οπότε ας το προσπαθήσουμε. Δεν θα έρθει η ανατροπή επειδή έχει συμβεί στο παρελθόν, θα πρέπει να παίξουμε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο στο παρόν. Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένες τις ανατροπές, ειδικά χωρίς κόσμο στις εξέδρες».