Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-1: «Χ»άρηκαν την πρόκριση οι Παριζιάνοι (Highlights)!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείει την Μπαρτσελόνα στους «16» του Champions League μετά το 2007 αφού παρά το 1-1 στο Παρίσι πέρασε στα προημιτελικά χάρη στο υπέρ της 4-1 στη Βαρκελώνη.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-1: «Χ»άρηκαν την πρόκριση οι Παριζιάνοι (Highlights)!

Με «προίκα» το 4-1 στη Βαρκελώνη η Παρί Σεν Ζερμέν ολοκλήρωσε τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τους «16» του Champions League. Kάτι που καμιά ομάδα δεν είχε πετύχει από το 2007...

1-1 το αποτέλεσμα του επαναληπτικού στο «Παρκ Ντε Πρενς» και συνολικό σκορ 5-2 για τους πρωταθλητές Γαλλίας

Παρότι οι Καταλανοί (χωρίς Πικέ και Αραούχο στην άμυνα) ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο ματς το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν καταδικαστικό. Άλλωστε ποτέ ομάδα που έχασε 4-1 στην έδρα της δεν πέρασε.

Oι «μπλαουγκράνα» υπερείχαν, αλλά είδαν τον Νάβας ν’ αποκρούει διαγιώνιο σουτ του Ντεμπελέ και με τη βοήθεια του... δοκαριού να σταματά τον Ντεστ (22’).

Έτσι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το πέναλτι του Λενγκλέ στον Ικάρντι που αξιοποιήσε ο Εμπαπέ (31’).

Ωστόσο το ματς επανήλθε στην ισορροπία έξι λεπτά μετά, με τρομερή βολίδα του Μέσι εκτός περιοχής.

Ο Αργεντινός θα μπορούσε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (και να ψάχνει δύο γκολ στην επανάληψη για να στείλει το ματς στην παράταση) στο 45+3’ αλλά το πέναλτι του (που κέρδισε ο Γκριεζμάν από τον Κουρζαβά) απέκρουσε ο Κέιλορ Νάβας (ξανά με τη βοήθεια του δοκαριού)!

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε.

Η Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρίες με τους Μέσι, Μπούσκετς και Γκριεζμάν, αλλά χρόνο δεν είχε για να διορθώσει την κατάσταση του πρώτου αγώνα και η περσινή φιναλίστ για δεύτερη σερί σεζόν και 7η φορά συνολικά βρέθηκε στα προημιτελικά

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Κέιλορ Νάβας, Φλορέντσι (75' Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά (46’Ντιαλό), Γκουέγιε (59’ Ντι Μαρία), Παρέδες, Βεράτι (84' Ραφίνια), Ντράξλερ (59’ Ντανίλο), Ικάρντι, Εμπαπέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (65' Tρινκάο), Μινγκέθα (35' Ζούνιορ Φίρπο), Λανγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (78' Πιάνιτς), Πέδρι (78' Ιλάις), Γκριεζμάν, Μέσι, Ντεμπελέ (78' Μπρεϊθγουέιτ).