Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-1: Γαλλικό «κλειδί» πρόκρισης μ' ανάποδο ψαλίδι του Ζιρού (Ηighlights)!

O, 34χρονος, Oλιβιέ Ζιρού πέτυχε, μ' απίθανο, ανάποδο ψαλίδι το μοναδικό τέρμα στο ουδέτερο γήπεδο του Βουκουρεστίου στην αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Τσέλσι για τους  «16» του Champions League! 

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-1: Γαλλικό «κλειδί» πρόκρισης μ' ανάποδο ψαλίδι του Ζιρού (Ηighlights)!

Στην «Αρένα Νασιονάλα» του Βουκουρεστίου φιλοξενήθηκε το Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι (αντί του «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης) λόγω αλλαγή έδρας που υποχρεώθηκε να κάνει η UEFA, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν σε πολλές χώρες για όσους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την αναμέτρηση, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού αναλώθηκε στην αλληλοεξουδετέρωση και τις αμυντικές τακτικές, έκρινε ο Ολιβιέ Ζιρού μ' απίθανο ανάποδο ψαλίδι πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της, το οποίο δίνει στην ομάδα του Τούχελ το σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αφού έχει και τη ρεβάνς στο Λονδίνο.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν πρώτοι το γκολ αλλά από προσπάθεια του Σουάρες και γύρισμα του με προβολή ο Λεμάρ στο δεύτερο δοκάρι δεν βρήκε στόχο (14').

Μετά το ημίωρο η Τσέλσι ισορρόπησε και στο 39’ ο Βέρνερ υποχρέωσε τον Όμπλακ σ’ απόκρουση. Έτσι το ημίχρονο βγήκε δίχως γκολ

Στην επανάληψη ο Ζοάο Φέλιξ είχε ένα ανάποδο ψαλίδι που δεν βρήκε στόχο (58’), αντίθετη κατάληξη, όμως, είχε 10 λεπτά μετά, εκείνο του Ζιρού, έπειτα από λάθος του Ερμόσο, το οποίο κατακυρώθηκε μέσω VAR, όπου διαπιστώθηκε ότι τροφοδότης του Γάλλου ήταν ο άσος των Μαδριλένων.

Παρά τις αλλαγές προσώπων του Σιμεόνε η Ατλέτικο δεν βελτιώθηκε και δεν αντέδρασε και τώρα χρειάζεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με ένα εφόσον το σκορ είναι πάνω 1-2 και πάνω, για να περάσει.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (84’ Βιτόλο), Κορέα (82’ Μούσα Ντεμπελέ), Σαούλ (82’ Τορέιρα), Λεμάρ, Κόκε, Ζοάο Φέλιξ (82’ Λόντι), Σουάρες.

ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Χάντσον-Οντόι (80’ Τζέιμς) - Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ - Αλόνσο, Κόβατσιτς (74’ Ζίγιετς), Ζορζίνιο, Μάουντ (74’ Καντέ), Βέρνερ (87’ Πούλισικ), Ζιρού (87’ Χάβερτς).