Με απουσίες η Ατλέτικο κόντρα στην Τσέλσι

Αρκετά προβλήματα απουσιών αντιμετωπίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης ενόψει του αγώνα της Τρίτης (23/2) με την Τσέλσι στο Βουκουρέστι για τους «16» του Champions League.

Με απουσίες η Ατλέτικο κόντρα στην Τσέλσι

Ραντεβού στο Βουκουρέστι δίνουν την Τρίτη (23/2) Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι.

«Ροχιμπλάνκος» και «μπλε» καλούνται να διασταυρώσο0υν τα «ξίφη» τους στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Champions League, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, ενόψει και της ρεβάνς στις 17 Μαρτίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου.

Οι Μαδριλένοι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών για το ματς κόντρα στους λονδρέζους, καθώς εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Χιμένες, Καράσκο, Βρσάλικο που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ παράλληλα δεν υπολογίζεται ο Ερέρα που έχει ίωση, όπως επίσης και ο τιμωρημένος Τρίπιερ.

Από την άλλη, στην Τσέλσι ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Τόμας Τούχελ, καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τον «λαβωμένο» κεντρικό αμυντικό Τιάγκο Σίλβα και την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του επιθετικού Τάμι Έιμπραχαμ που δίνει μάχη με τον χρόνο για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλό του.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο Champions League ήταν την περίοδο 2017/2018 στην φάση των ομίλων, όταν οι «μπλε» με το 1-1 στο Λονδίνο και τη νίκη 2-1 στην Μαδρίτη πήραν την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16», αφήνοντας τρίτη την Ατλέτικο που συνέχισε στο Europa League.

Σε νοκ-άουτ παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αμφότερες κοντραρίστηκαν την σεζόν 2013/2014 στα ημιτελικά. Μετά το «λευκό» 0-0 στην Μαδρίτη, η Ατλέτικο κέρδισε 3-1 την Τσέλσι στη ρεβάνς του Λονδίνου και προκρίθηκε στον τελικό, όπου ηττήθηκε στη Λισσαβώνα από την συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης (4-1) στην παράταση.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν και η «μάχη» τους το 2012 στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στο Μονακό, όταν η τότε κάτοχος του Europa League Ατλέτικο επιβλήθηκε 4-1 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι.