Σεβίλλη - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-3: «Διπλό» 8αδας μ' ανατροπή και Χάαλαντ οι Βεστφαλοί (Highlights)!

Ο Χάαλαντ πέτυχε δύο και δημιούργησε το τρίτο γκολ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που βρέθηκε να χάνει από το 7ο λεπτό στην Σεβίλλη, αλλά επικράτησε με 3-2  και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League. ενόψει της ρεβάνς στη Βεστφαλία.

Σεβίλλη - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-3: «Διπλό» 8αδας μ' ανατροπή και Χάαλαντ οι Βεστφαλοί (Highlights)!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ που σκόραρε δις η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε την Σεβίλλη, με ανατροπή, 3-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Champions League κι έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στην 8αδα της διοργάνωσης.

Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Σούσο να εξαπολύει σουτ, εκτός περιοχής, μετά από συνεχείς προσποιήσεις με την μπάλα να κοντράρει στον Χούμελς ξεγελώντας τον Χιτς.

Ωστόσο η αντίδραση των Βεστφαλών ήταν θυελλώδης και σε 20 λεπτά είχαν καταφέρει να γυρίσουν το ματς …τούμπα. Την αρχή την έκανε ο Νταούντ με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής (19’), από μεταβίβαση του Χάαλαντ κι ακολούθως πήρε την «σκυτάλη» το «βαρύ πυροβολικό» των φιλοξενούμενων που στο 27’ μετά απο συνεργασία με τον Σάντσο έκανε το 1-2, ενώ στο 43’, με αριστερό πλασέ στην κίνηση, το 1-3.

Είχε προηγηθεί κλέψιμο του Ρόις (επί του Πάπου Γκόμες) κι ασίστ του Γερμανού στον Νορβηγό.

Στην επανάληψη ο Λοπετέγκι έκανε όλες τις αλλαγές του ως το 72' και μια εξ αυτών, ο Όσκαρ Ροντρίγκεθ, παραλίγο να βάλει την ομάδα του στο... κόλπο εκ νέου, αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ σ' εκτέλεση φάουλ (73').

Τελικά ο ίδιος παίκτης έδωσε την ασίστ σ' έναν άλλο νεοεισελθόντα των γηπεδούχων, τον Λουκ Ντε Γιονγκ (84') που μείωσε διατηρώντας τις ελπίδες των Ιβήρων για ανατροπή στην Βεστφαλία.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο– Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Εσκούδερο – Χορδάν (72' Όσκαρ Ροντρίγκες), Ράκιτιτς (46' Γκουντέλι), Φερνάντο – Σούσο (60' Λουκ Ντε Γιονγκ), Πάπου Γκόμες (60' Όλιβερ Τόρες), Εν Νεσίρι (60' Μουνίρ).

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς – Γκερέιρο (77' Πάσλατσκ), Χούμελς, Ακαντζί, Μόρεϊ – Μπέλινγκαμ, Τσαν, Νταούντ (88' Μουνιέ) – Σάντσο, Ρόις (77' Μπραντ), Χάαλαντ