Champions League: Στο Τοp-30 των κορυφαίων ομάδων Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Στη λίστα με τις καλύτερες ομάδες διαχρονικά στο Chammpions League συμπεριλήφθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Στην 23η θέση οι «ερυθρόλευκοι», στην 29η οι «πράσινοι». Στη λίστα και ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ.

 

Champions League: Στο Τοp-30 των κορυφαίων ομάδων Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Λίστα με τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του Champions League δημοσίευσε η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα, στη λίστα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα και τις παρουσίες των ομάδων από το 1955 ως Κύπελλο Πρωταθλητριών μέχρι το 2020. Στο σχετικό πίνακα κατάταξης 526 συλλόγων μάλιστα φιγουράρουν και ελληνικές ομάδες.

Πέντε ελληνικοί σύλλογοι βρίσκονται στη λίστα της UEFA, οι δύο εξ αυτών μάλιστα μέσα στην πρώτη 30άδα. Ο λόγος για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της λίστας, στην 23η θέση της κατάταξης, αφού έχει μόνιμη και σταθερή παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αγωνιστεί σε 33 σεζόν και 180 αγώνες στους οποίους μετράνε 64 νίκες, 33 ισοπαλίες και 83 ήττες με συντελεστή τερμάτων 216 υπέρ και 275 κατά, ενώ έχουν συγκεντρώσει 161 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη βρίσκεται στην 29η θέση, έχοντας 28 χρονιές στον θεσμό, με 157 αγώνες και 49 νίκες, 45 ισοπαλίες και 63 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 182 υπέρ και 214 κατά, ενώ συνολικά έχει συγκεντρώσει 143 βαθμούς με το σύστημα αξιολόγησης της UEFA.

Στην 72η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 16 συμμετοχές και συνολικά 74 παιχνίδια, στα οποία κατέκτησε 18 νίκες, 22 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε 34 φορές, έχοντας συγκεντρώσει 58 βαθμούς.

Στην 133η θέση ο ΠΑΟΚ, σε πολύ χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες, αφού μετράει μόλις 9 συμμετοχές και 28 παιχνίδια στα οποία είχε 6 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες. Τελευταία ελληνική ομάδα η ΑΕΛ, η οποία βρίσκεται 364η θέση, με μόλις μία συμμετοχή και δύο παιχνίδια (1 νίκη και 1 ισοπαλία) και συγκομιδή δύο βαθμών.

Πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης

Από εκεί και πέρα, την κορυφή της λίστας της UEFA καταλαμβάνει η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας τους περισσότερους τίτλους, τις περισσότερες συμμετοχές, επομένως και τα περισσότερα ματς, νίκες και πόντους.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου με 495 πόντους, ενώ ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 459 πόντους. Τέταρτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην 5η θέση η Γιουβέντους. Η Μίλαν, παρά το γεγονός ότι είναι δεύτερη σε κατακτήσεις τροπαίων μετά τη Ρέαλ, βρίσκεται στην 6η θέση και στην 7η η Λίβερπουλ.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται με την 8η Μπενφίκα, την ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ρεάλ, την Πόρτο στην 9η θέση και τον Άγιαξ στην 10η.