Ολυμπιακός: Ο ίδιος θα διορθώσει την αδικία

Ήταν κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό στη Μασσαλία κόντρα σε αυτήν τη Μαρσέιγ.

Ολυμπιακός: Ο ίδιος θα διορθώσει την αδικία

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που είναι το μπάσκετ φέρ’ ειπείν. Ο καλύτερος μέσα στο χορτάρι δεν κερδίζει πάντα. Τρανό παράδειγμα περί τούτου αποτελεί η πορεία της φετινής Μαρσέιγ στην Ευρώπη. Η ομάδα της Μασσαλίας, που έχασε από τον Ολυμπιακό (1-0), τη Μάντσεστερ Σίτι (0-3) και δύο φορές από την Πόρτο (3-0, 0-2), βρέθηκε μία αγωνιστική πριν από το τέλος από το πουθενά... ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ! Μία ομάδα, δηλαδή, που έχασε τέσσερα σερί ματς, χωρίς να σκοράρει ούτε γκολ, χάρη σε δύο πέναλτι διεκδικεί ακόμα μία θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μία ομάδα ο προπονητής της οποίας υποτιμούσε τον θεσμό μέχρι πριν από λίγες μέρες, λέγοντας ότι «καλύτερα θα ήταν να ξεφορτωθούμε το βάρος της Ευρώπης» (ακόμα και αν δεχτούμε ότι τέτοιες δηλώσεις είχαν... πονηρό σκοπό). Μην το πεις ούτε του παπά σαν να λέμε!

Ήταν κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό στη Μασσαλία κόντρα σε αυτήν τη Μαρσέιγ. Το άδικο ήταν το λανθασμένο δεύτερο πέναλτι που δόθηκε και το κρίμα ότι η σαφώς ανώτερη ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν πίεσε για να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με ένα δεύτερο γκολ. Σαφώς δεν φταίει μόνο η ομάδα του Πειραιά. Ας μην ξεχνάμε ότι η Μαρσέιγ έδινε την εντύπωση ότι δεν μπορεί να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς με κανέναν άλλον τρόπο πέρα από... πέναλτι. Δεν ζόρισε τους «ερυθρόλευκους», δεν φάνηκε απειλητική και αυτό καθησύχασε κατά έναν τρόπο τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς.

Ευτυχώς ο Ολυμπιακός μέσα στην αδικία και την ατυχία του στάθηκε τυχερός. Κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη. Μία Πόρτο που βαθμολογικά τουλάχιστον έρχεται αδιάφορη στο Φάληρο. Και το λέμε αυτό γιατί με τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στον πάγκο τους οι «δράκοι» δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να χάσουν... Ο Ολυμπιακός πρέπει να αφήσει πίσω του όσα έγιναν στη Μασσαλία.

Ό,τι έγινε, έγινε, ναι, ήταν έγκλημα το 2-1 στο «Βελοντρόμ», ωστόσο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα αν οι Πειραιώτες πετάξουν, μετά από όλα αυτά, τους κόπους τους στα σκουπίδια. Το μόνο που πρέπει αυτήν τη στιγμή να υπάρχει στο μυαλό όλων είναι ότι ο «τελικός» μετατέθηκε από τη Μασσαλία στο Καραϊσκάκη. Ένας τελικός που δεν αφορά μόνο την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» και τη συνέχιση της πορείας τους στην Ευρώπη αλλά και την επανόρθωση μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής αδικίας.

Δεν επιτρέπεται η Μαρσέιγ με ρεκόρ 1-4 και 2-10 στα γκολ να συνεχίσει και ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί! Δεν επιτρέπεται αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψει και ο Ολυμπιακός. Η αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης είναι στο δικό του χέρι...