Ολυμπιακός: Πάση θυσία την τρίτη θέση, αλλά με νίκη επί της Πόρτο

Ο Ολυμπιακός όχι απλά πρέπει να βγει τρίτος στον όμιλο του, αλλά πρέπει να το κάνει και με νίκη επί της Πόρτο την άλλη εβδομάδα.

Ολυμπιακός: Πάση θυσία την τρίτη θέση, αλλά με νίκη επί της Πόρτο

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Ολυμπιακός θα παίξει την πρόκριση στη φάση των "32" του Europa League την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με την Πόρτο. Οι Πειραιώτες είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν την ιστορία στη Μασσαλία, αλλά δεν το έκαναν. Πλέον την άλλη εβδομάδα, θα κριθούν τα πάντα με τους "ερυθρόλευκους" να θέλουν οπωσδήποτε την τρίτη θέση.

Οι λόγοι είναι πολλοί που πρέπει να το πετύχουν αυτό, όμως για την ομάδα του Πειραιά το σημαντικό είναι να το κάνουν νικώντας την Πόρτο. Δεν είναι μόνο το πρεστίζ που παίξει ρόλο για την ομάδα του Πειραιά και ότι θα τελειώσει τον όμιλο με έξι βαθμούς.

Υπάρχει και σοβαρός λόγος που πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη επί της Πόρτο. Το ιδανικό είναι να πάρει την τρίτη θέση, αλλά με νίκη επί της Πόρτο. Την χρειάζεται ο Ολυμπιακός και για τη βαθμολογία στο club raking της UEFA. Η κατάταξη παίζει ρόλο στις κληρώσεις και χάρη στους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στο Champions League.

Φέτος έχει σβήσει μία καλή χρονιά, αυτή του 2015-2016, που οι Πειραιώτες είχαν μαζέψει 10.000 βαθμούς. Η κατάταξη στο club raking μετράει ανά πενταετία έτσι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη από νίκες και βαθμούς. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά έχει μαζέψει 6.000 βαθμούς. Στην ουσία με ακόμα δύο νίκες είναι μία χαρά. Αν νικήσει την Πόρτο θα πάει στους 8.000 βαθμούς και θα έχει σίγουρα δύο παιχνίδι στο Europa League. Πάντως με τους 39.000 βαθμούς που έχει σύνολο ο Ολυμπιακός δύσκολα φαίνεται να κινδυνεύει η θέση του στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Απλά θέλει να κάνει μία καλή χρονιά γιατί του χρόνου θα του σβήσει ακόμα μία σεζόν με 10.000 βαθμούς.