Ολυμπιακός: Το «μπαμ» που του λείπει

Ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα σε μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ στο Champions League ψάχνει ο Ολυμπιακός. Τελευταία πολύ μεγάλη νίκη το 2014 επί της Γιουβέντους. Κάθε χρόνο ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με τον Μαρτίνς,

Ολυμπιακός: Το «μπαμ» που του λείπει

Τα προβλήματα έχουν γονατίσει τον Ολυμπιακό, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε αρκετούς βασικούς του ποδοσφαιριστές σε διάστημα 72 ωρών. Όπως και να ‘χει, οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι όπως είναι αυτό με τη Μάντσεστερ Σίτι αύριο (25/11) το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» εάν δεν έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις σήμερα θα παραταχθούν και πάλι με αρκετές απώλειες. Απέναντί τους θα έχουν μία ομάδα, η οποία είναι «πληγωμένη» από τα αποτελέσματα της στην Premier League, αλλά από την άλλη θέλει όσο τίποτα άλλο να τελειώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει αύριο να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το φαληρικό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει αύριο με σημαντικές απουσίες, αλλά από την άλλη είναι ένα ραντεβού με την Ιστορία, ένα ραντεβού με ένα θηρίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο βασικός στόχος των Πειραιωτών είναι να συνεχίσουν την πορεία τους στην Ευρώπη, είτε πρόκειται για το Champions League είτε για το Europa League.

Έξι χρόνια πριν…

Για να καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, να κάνει μία νίκη που θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και θα κάνει άνω κάτω τον όμιλο. Είναι, πράγματι, πολύ δύσκολο να το ψάξει αυτό με αντίπαλο τη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή.

Του λείπει, ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Του λείπει μία μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Για να είμαστε και πιο σωστοί, έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία φορά που το έκανε.

Στις 4 Νοεμβρίου 2014 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με σκορ 1-0 τη Γιουβέντους για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια χρονιά η ομάδα του Πειραιά είχε νικήσει τη φιναλίστ της διοργάνωσης Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ έκανε το απόλυτο στον όμιλο με τη νίκη με 4-2 επί της Μάλμε.

Από τότε έχει να πετύχει ο Ολυμπιακός μία πολύ μεγάλη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο όνομα. Πέρσι είναι αλήθεια ότι πάλεψε την Τότεναμ, δυσκόλεψε την Μπάγερν, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το… μπαμ στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και μας έχει αποδείξει το παρελθόν ότι η έδρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις προκρίσεις και ο Ολυμπιακός θα ψάξει αύριο να κάνει την υπέρβαση απέναντι στο θηρίο που θα βρει απέναντί του.

Πάντα μία μεγάλη νίκη

Επί Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» κάθε χρόνο κάνουν μία μεγάλη νίκη στην Ευρώπη. Προς το παρόν δεν την έχουν πετύχει ακόμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Νίκησαν τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, αλλά αναφερόμαστε σε επιτυχία απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ επιπέδου της Μάντσεστερ Σίτι, της Γιουβέντους και της Ατλέτικο Μαδρίτης που είχε νικήσει στο παρελθόν. Με τον Πορτογάλο προπονητή, λοιπόν, κάθε χρόνο κάνει μία μεγάλη νίκη στην Ευρώπη, μία νίκη που συζητείται. Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό νίκησε και απέκλεισε τη Μίλαν. Πέρσι νίκησε και απέκλεισε την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Φέτος έβαλε τέλος στις χαμένες πρεμιέρες στους ομίλους και ψάχνει την υπέρβαση απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.