Ολυμπιακός: Ψάχνει βελτίωση στις στατικές φάσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματίζεται για τη συμπεριφορά του Ολυμπιακού στις στατικές φάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ολυμπιακός: Ψάχνει βελτίωση στις στατικές φάσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να έχει σταματήσει να ελπίζει σε ένα θαύμα και όχι άδικα, διότι αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάζει τα πράγματα ρεαλιστικά. Ο Ολυμπιακός και στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει με αρκετές απουσίες.

Σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων η ομάδα του Πειραιά θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς αρκετά βασικά της στελέχη. Σε αυτό το ματς δεν χάνεται κάτι για τους "ερυθρόλευκους", αλλά θέλουν να σταθούν με αξιοπρέπεια και να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί από την κόντρα με έναν πανίσχυρο αντίπαλο.

Ο Πορτογάλος προπονητής ένα πράγμα που θέλει να αλλάξει ενόψει αυτή της αναμέτρησης είναι οι στατικές φάσεις. Δεν παίρνει γκολ ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα από αυτές τις στιγμές των αγώνων και σε ένα τέτοιο ματς θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό. Μέχρι τώρα για το ματς με τη Σίτι και αυτό με την Πόρτο ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε. Τώρα παίζει αποδεκατισμένος και για να πετύχει το ακατόρθωτο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και τις στατικές φάσεις.

Πάντως εκτός από τη βελτίωση που θέλει στο επιθετικό κομμάτι στις στατικές φάσεις ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματίζεται και για την εικόνα της ομάδας του όταν ο αντίπαλος είναι σε επίθεση. Από τις στιγμές που έχει κρατήσει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκός οι στημένες φάσεις που απειλήθηκε.

Η μία ήταν στο 33’ όταν ο Σεμέδο έχασε τον Κουρμπέλη και εκείνος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Σα. Η άλλη ήταν πάλι από ένα κόρνερ στο 55’. Ο Μαουρίσιο ξεχασμένος από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Από τη μία πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δικές του στατικές φάσεις και από την άλλη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν η Σίτι βρεθεί σε θέση επίθεσης από στατική φάση.