Από τον Μάικλ Όουεν στον Ζότα – Τα χατ τρικ της Λίβερπουλ στο Champions League (vid)

Ο Ντιόγκο Ζότα είναι, για την ώρα, το πρόσωπο της σεζόν, στη Λίβερπουλ καθώς σκοράρει συνεχώς και δίνει βαθμούς σε Αγγλία και Champions League. Τελευταίο επίτευγμα το χατ τρικ κόντρα στην Αταλάντα, με τον Πορτογάλο επιθετικό να…πιάνει τους Όουεν, Μπεναγιούν, Κουτίνιο και Μανέ!

Από τον Μάικλ Όουεν στον Ζότα – Τα χατ τρικ της Λίβερπουλ στο Champions League (vid)

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα με το χατ τρικ που σημείωσε το βράδυ της Τρίτης, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας του μεγάλου λιμανιού που σημειώνει τρία τέρματα σε έναν αγώνα Champions League.

Κάτι που στο παρελθόν έχουν πετύχει οι Μάικλ Όουεν, Γιόσι Μπεναγιούν, Φιλίπε Κουτίνιο και Σαντιό Μανέ.

Ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός, Μάικλ Όουεν στις 22 Οκτωβρίου του 2002, κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας (5-0) είχε πετύχει χατ τρικ.

Πέντε χρόνια μετά, ήταν η σειρά του Γιόσι Μπεναγιούν. Στις 6 Νοεμβρίου του 2007 στην αναμέτρηση με τη Μπεσίκτας όπου η Λίβερπουλ είχε συντρίψει τους Τούρκους με 8-0.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2017 ο Φιλίπε Κουτίνιο στο 7-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας στο «Άνφιλντ» είχε σκοράρει τρεις φορές.

Πριν από τον Ζότα ήταν ο Μανέ, ο οποίος στις 14 Φλεβάρη του 2018 στην αναμέτρηση με την Πόρτο στην Πορτογαλία είχε σκοράρει τρεις φορές, σε έναν αγώνα όπου τερματοφύλακας στους «δράκους» ήτα ο Σα.

Το βράδυ της Τρίτης ήταν η σειρά του Ζότα, ο οποίος έγινε και ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ από το 2000 που σημειώνει επτά γκολ στις πρώτες 10 εμφανίσεις του, ξεπερνώντας τους Τόρες (12 ματς/7 γκολ), Στάριτζ (13 ματς/7γκολ), Σαλάχ (13 ματς/7 γκολ).