Ολυμπιακός: Η άμυνα θα φέρει το αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ

Ο Μαρτίνς είπε ότι δεν θα αλλάξει την ταυτότητά του ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι (3/11, 22:00), αλλά στην πραγματικότητα, η άμυνα είναι εκείνη που μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο "Etihad Stadium". Οι «πολίτες» σκοράρουν σε κάθε ματς με μέσο όρο δύο γκολ! 

Ολυμπιακός: Η άμυνα θα φέρει το αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει στα δύο χρόνια και μερικούς μήνες που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ότι έχει μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Θέλει να βλέπει την ομάδα του να μπαίνει σε όλα τα ματς και σε κάθε γήπεδο με σκοπό να αποκτήσει εκείνη την πρωτοβουλία, να κυκλοφορήσει εκείνη την μπάλα και να μην περιμένει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο.

Ακόμα και στην Ευρώπη έχει περάσει την ίδια φιλοσοφία. Μόνο πέρσι στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν πήγε πιο επιφυλακτικά, γιατί οι Βαυαροί είναι μία ομάδα από... άλλον πλανήτη. Και το απέδειξε με τα οκτώ γκολ που έριξε στην Μπαρτσελόνα!

Η λογική έλεγε ότι ο Μαρτίνς θα προσέγγιζε το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι (3/11, 22:00) όπως και στο Μόναχο, αλλά ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου έσπευσε να τονίσει, ότι δεν θα παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία που έχει περάσει στην ομάδα του.

Φυσικά δεν είναι τόσο απλό για οποιαδήποτε ομάδα να πάει στο "Etihad Stadium" και να κάνει το παιχνίδι της. Έχουν φάει τα μούτρα τους ένα σωρό ευρωπαϊκά μεγαθήρια στο Μάντσεστερ... Απλώς, υπάρχει τώρα η ιδιαιτερότητα του άδειου γηπέδου και κάποιων απουσιών που έχει η Σίτι, με πιο τρανταχτή αυτή του Αγκουέρο. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες που θα καλύψουν το κενό στην κορυφή της επίθεσης (σ.σ. ο Γκουαρντιόλα ανακατεύει την επιθετική τριάδα, αλλάζουν συνεχώς θέσεις οι Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Τόρε και έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν όλοι ένα... πέρασμα από την κορυφή) είναι αμελητέες ποσότητες. Μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές που κοστίζουν συνολικά 250 εκ. ευρώ, σχεδόν το πενταπλάσιο μπάτζετ του Ολυμπιακού!

Ο Μαρτίνς σίγουρα θα κοιτάξει να βάλει... φρένο στο εκρηκτικό πρώτο 25λεπτο-30λεπτο που έχει η Σίτι στα περισσότερα παιχνίδια της, έτσι ώστε να βρίσκει δίχτυα και στη συνέχεια να διαχειρίζεται το υπέρ της σκορ.

Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό που προέχει είναι να κλείσει τους διαδρόμους από παντού! Ο Μασούρας αναμένεται να ρίξει πολύ τρέξιμο για να βοηθήσει τον Ραφίνια ή τον Χολέμπας, ανάλογα με τη θέση που θα βρεθεί. Η δε επιστροφή του Καμαρά ήρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο για τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι αν θα βρεθεί στο 100% ο Μπουχαλάκης, τον οποίο ο Μαρτίνς θα τον περιμένει έως την τελευταία στιγμή. Για τον Εμβιλά δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι εξελίσσεται σε «σκυλί του πολέμου» στα χαφ.

Η άμυνα είναι αυτή που θα δώσει αποτέλεσμα στον Ολυμπιακό και όχι η επίθεση... Γκολ μπορεί να βρουν οι «ερυθρόλευκοι». Το θέμα είναι πώς θα καταφέρουν να κρατήσουν τη Σίτι μακριά από την εστία τους, κάτι που δεν έχει καταφέρει φέτος καμία ομάδα. Και στα δέκα ματς που έχει δώσει την τρέχουσα σεζόν, έχει βρει δίχτυα με μέσο όρο δύο γκολ ανά παιχνίδι.

Οπότε, το στοίχημα για τον Ολυμπιακό είναι πώς θα καταφέρει να περιορίσει σε πρώτη φάση τα επιθετικά ατού της Σίτι και κυρίως τον «διάολο» που λέγεται Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ένας Ντε Μπρόινε που είναι «μέσα» στο 70% των γκολ των «πολιτών»! Ναι μεν οι Μαχρέζ, Τόρες και Στέρλινγκ είναι... φωτιά και λάβρα, ωστόσο, ο Ντε Μπρόινε έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για οποιαδήποτε άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έχει πάει χωρίς άγχος στην Αγγλία και αυτό είναι το θετικό της ιστορίας. Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει σε περίπτωση ήττας από τη Σίτι. Αντιθέτως, θα γίνει τεράστιος... σαματάς στα διεθνή ΜΜΕ, εφόσον καταφέρει να αποσπάσει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Το θέμα για τους Πειραιώτες είναι να αποδείξουν για ακόμη μία φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι έχουν το «μέταλλο» να κοιτάξουν οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης...