Η απάθεια των Άγγλων

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τι συμβαίνει στο Μάντσεστερ όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός και είναι μία πόλη που έχει πληγεί αρκετά από τον κορονοϊό.

Η απάθεια των Άγγλων

Οι ζωές όλων έχουν αλλάξει και ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχει επιβάλλει η πανδημία. Ο κορονοϊός σαρώνει την Ευρώπη και ο απλός κόσμος εκτός από την υγεία του έχει πλέον και άλλου είδους αγωνίες.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η ζωή προχωράει και το ποδόσφαιρο συνεχίζει να υπάρχει και να δίνει μία διέξοδο. Από το μεσημέρι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μάντσεστερ σε μία πολύ που έχει πληγεί αρκετά από τον κορονοϊό. Τα όσα ξέραμε για την πόλη της βόρειας Αγγλίας είναι αλήθεια ότι είχαν προκαλέσει ένα φόβο σε όλους μας.

Και αυτό το ταξίδι ήταν διαφορετικό, αλλά νιώθοντας πλέον ότι ο κλοιός έχει σφίξει ακόμα περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε προηγούμενα ταξίδια είτε στην Αγγλία, είτε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Η περιέργεια, ωστόσο υπήρχε για το τι θα συναντούσαμε φτάνοντας στο Μάντσεστερ.

Όπως στην Ελλάδα έτσι και εδώ όλος ο κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες, αλλά κυρίως σε κλειστούς χώρους. Η διαφορά είναι ότι αν και την Πέμπτη ξεκινάει lockdown σε όλη τη Βρετανία η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική. Και είναι γεγονός ότι ελάχιστοι περπατούν στο δρόμο καλύπτοντας το πρόσωπο τους. Όπως στην Ελλάδα έτσι και στο Μάντσεστερ παντού υπάρχουν ενδείξεις για να παίρνει ο κόσμος τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, να τηρεί τις αποστάσεις και να κάνει χρήση αντισηπτικού.

Δεν καταλαβαίνεις να επικρατεί πανικός λόγω των πολλών κρουσμάτων και θανάτων στο Μάντσεστερ. Περισσότερο τους έχει πιάσει πανικός να ψωνίσουν στα μαγαζιά πριν αυτά βάλουν λουκέτο. Βλέπετε οι Άγγλοι ναι μεν είναι τυπικοί, αλλά χαρακτηρίζονται και από μία εκνευριστική απάθεια. Δεν έχουν τα δικά μας χαρακτηριστικά που θα ενθουσιαστούμε εύκολα και θα μας πιάσει πανικός ακόμα πιο εύκολα.

Πάντως καταλαβαίνεις ότι τα πάντα έχουν αλλάξει από τις πρώτες στιγμές που περπατάς στους δρόμους. Δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος, ελάχιστος είναι στα Μέσα μεταφοράς και το τρομερό, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, είναι ότι μηχανήματα από τα οποία μέχρι πριν μερικούς μήνες αγόραζες αναψυκτικό ή καμιά σοκολάτα πλέον έχουν γεμίσει μα μάσκες και αντισηπτικά.

Αυτές τις συνθήκες συνάντησε ο Ολυμπιακός στο Μάντσεστερ, το οποίο την Πέμπτη κατεβάζει ρολά μαζί με την υπόλοιπη Αγγλία. Και φυσικά εκείνο που δεν έχει αλλάξει είναι ο καιρός. Θερμοκρασία στους 11 βαθμούς κελσίου και αρκετή βροχή.