Ολυμπιακός: Αν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες...

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο Οπόρτο δεν ήταν για να χάσει αυτό το παιχνίδι. Ήταν μια από τις πιο γεμάτες και πειστικές εμφανίσεις των «ερυθρολεύκων» σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά έλειπε το γκολ… Γράφει ο Γιώργος Ψυχίδης.

Ολυμπιακός: Αν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες...

Τελικά δεν ήταν γραφτό ούτε αυτήν τη φορά να πάρει την πρώτη νίκη του στο σπίτι της Πόρτο ο Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια, χθες βράδυ δεν πήρε ούτε καν την ισοπαλία… Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν στο παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε και τους περιμέναμε. Χωρίς φόβο, οργανωμένοι, με σφιχτές γραμμές και διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών.

Το λανθασμένο κοντρόλ του Μπουχαλάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 11’ έφερε ένα «κρύο», όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ της ψυχρολουσίας και πήραν την κατοχή της μπάλας και μέτρα στο βρεγμένο από τη βροχή τερέν.

Η Πόρτο επέλεξε να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις, στις οποίες ήταν πράγματι επικίνδυνη. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε τις στιγμές του -και βασικά εκείνη με τον Βαλμπουενά στο 40’- για να πάει στην ανάπαυλα με την ισοπαλία, που θα ήταν και το δικαιότερο αποτέλεσμα.

Ειδικά από το 35’ και μετά ήταν πολύ πιεστικός και είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του, με τους γηπεδούχους να περιμένουν πίσω από τη σέντρα με διπλή ζώνη άμυνας. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μαρτίνς ξεκίνησαν φουριόζοι και αποφασισμένοι για την ισοφάριση. Έως και λίγο μετά το 70ό λεπτό είχαν κυριαρχήσει πλήρως στο γήπεδο.

Μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο σε εκείνο το διάστημα και ήταν η πειραϊκή. Φαινόταν πως η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου, αλλά παρά τις μεγάλες ευκαιρίες των φιλοξενουμένων το γκολ δεν ερχόταν. Μετά το 75’ επήλθε κούραση, ίσως και απογοήτευση, ο Ολυμπιακός έχασε τον ξέφρενο ρυθμό που είχε και αντίστοιχα αναθάρρησε η Πόρτο, που άρχισε να ανεβαίνει προς την περιοχή του Σα. Βρήκε δεύτερο γκολ σε κόντρα επίθεση στο 84’ και… τετέλεσται.

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν για να χάσει αυτό το παιχνίδι. Στάθηκε εξαιρετικά στο «Ντραγκάο», στρίμωξε για τα καλά την Πόρτο κλείνοντάς τη στην περιοχή της και πολιορκώντας την εστία της. Ήταν μια από τις πιο γεμάτες και πειστικές εμφανίσεις των «ερυθρολεύκων» σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά έλειπε το γκολ… Και αν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, πώς να πάρεις αποτέλεσμα;