Ολυμπιακός: Η ουσία στα λόγια του Ραφίνια

Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί πλέον ούτε η συμμετοχή, ούτε η εμφάνιση, αλλά θέλει το κάτι παραπάνω γιατί μπορεί. Η αποθέωση του Ραφίνια για τον Πέδρο Μαρτίνς και η σιγουριά για την ομάδα του.

Ολυμπιακός: Η ουσία στα λόγια του Ραφίνια

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη. Ακόμη και στις ήττες του γεμίζει τον κόσμο του με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο. Έχει αλλάξει, όμως, τόσο πολύ η ομάδα του Πειραιά που πλέον της αρκεί αυτό. Ίσως πριν μερικά χρόνια να αρκούσε, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός θέλει να συνδυάζει την καλή του εικόνα και την υπεροχή του με θετικό αποτέλεσμα.

Την Πόρτο δεν είναι εύκολο για κανέναν σύλλογο να την παίξει στο μισό γήπεδο και μάλιστα στο "Ντραγκάο". Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό και το συγκρότημα του Κονσεϊσάο έδειχνε σαστισμένο απέναντι στην ομάδα του Μαρτίνς.

Οι "Δράκοι" έβαλαν ένα γκολ-δώρο και στη συνέχεια περιορίστηκαν σε ένα παθητικό ρόλο στο γήπεδο μέχρι το 70' που οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς άλλαξαν τις ισορροπίες και χάλασαν τη συνοχή του Ολυμπιακού. Όπως και να 'χει στον Πειραιά έχουν κάθε δικαίωμα να είναι σκασμένοι, διότι πλέον είναι σε άλλο level και δεν τους φτάνει ούτε η συμμετοχή, ούτε η εμφάνιση. Θέλουν το κάτι παραπάνω, διότι νιώθουν και αποδεικνύουν ότι μπορούν να το πάρουν.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως στον Ολυμπιακό δεν έκανε καλό το γεγονός ότι δεν είχε ματς το σαββατοκύριακο. Φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και στο λάθος του Μπουχαλάκη. Όπως και με τη Γουλβς ένα κακό ξεκίνημα, ένα φτηνό λάθος και έγινε η ζημιά στην ομάδα του Πειραιά.

Η ουσία, όμως, από το παιχνίδι στο "Ντραγκάο" είναι στα λόγια του Ραφίνια. Είναι πολύ σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής με τις δικές τους παραστάσεις μετά από ένα τέτοιο ματς να μιλάει με τόσο ενθουσιασμό για την ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος με τα όσα είπε έβγαλε σιγουριά για τον Ολυμπιακό. Αποθέωσε τον προπονητή του και μάλιστα στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες και όχι στα λάθη που έγιναν.

Ο Ραφίνια με πολυετή θητεία στη Μπάγερν είναι σε θέση να καταλάβει ότι κάτι γίνεται καλά. Ήρθε στην Ελλάδα και διαπιστώνει ότι ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ένα σύνολο που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, αποθεώνει τον προπονητή του και μιλάει με σιγουριά για το μέλλον μίας ομάδας που ακόμη έχει παίκτες στο ρόστερ που δεν έχουν βρει ρυθμό. Ο ενθουσιασμός του Ραφίνια είναι η ουσία του Ολυμπιακού και της δουλειάς που γίνεται την τελευταία διετία.

Βέβαια το πιο σημαντικό ήταν ότι στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες. Ο μοναδικός απ' όλους όσοι μίλησαν που δεν θεώρησε υπεύθυνα μόνο τα λάθη για την ήττα. Για τον Ραφίνια το σημαντικότερο ήταν ότι σε ένα ματς Champions League και μάλιστα εκτός έδρας ο Ολυμπιακός έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά όχι και γκολ. Και πράγματι εκεί είναι η ουσία για την ομάδα του Πειραιά που θα μπορούσε να χάσει και με 2-1 αν το έβαζε ο Χασάν και τον Δεκέμβρη όλα να ήταν αλλιώς στο Καραϊσκάκη.