Μαρσέιγ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Πάρτι των «πολιτών» στο «Βελοντρόμ» (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 της Μαρσεϊγ στο «Βελοντρόμ» και έκανε το «2 στα 2» στον τρίτο όμιλο του Champions League που μετέχει και ο Ολυμπιακός. Τόρες (18'), Γκουντογκάν (76') και Στέρλινγκ (81') τα γκολ των «πολιτών», δοκάρι για τη γαλλική ομάδα ο Τοβέν (56).

Μαρσέιγ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Πάρτι των «πολιτών» στο «Βελοντρόμ» (highlights)

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στον τρίτο όμιλο του Champions League πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι, που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετά το 3-1 επί της Πόρτο στην πρεμιέρα, οι «πολίτες» κέρδισαν 2-0 την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» και διεύρυναν το απόλυτό τους στο γκρουπ.

Αντίθετα, η ομάδα του Βίλας – Μπόας μπήκε πλέον σε περιπέτειες στον όμιλο, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της στον θεσμό (σ. είχε προηγηθεί αυτή από τον Ολυμπιακό), που την κρατά τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης δίχως πόντο στην «συγκομιδή» της.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα έφτασε αισίως τις 11 συνεχόμενες ήττες στα μεγάλα ευρωπαϊκά «σαλόνια», αφού το τελευταίο της τρίποντο στην διοργάνωση ήταν εκείνο το 1-0 (93’ Αντρέ Αγιού από ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά!) επί της Ίντερ στους «16» τον Φλεβάρη του 2012.

Ανώτεροι οι «γαλάζιοι», δοκάρι ο Τοβέν

Στο αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού ματς στο «Βελοντρόμ», η Σίτι μπορεί να ξεκίνησε χωρίς «καθαρόαιμο» επιθετικό στο 4-3-1-2 που παρέταξε ο Γκουαρντιόλα (λόγω της απουσίας των «λαβωμένων» Αγκουέρο και Γκαμπριέλ Ζεσούς), ωστόσο στο 18΄ βρήκε τελικά τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Από λάθος στα μετόπισθεν της Μαρσέιγ, η μπάλα έφτασε στον Ντε Μπρούιν και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός με συρτή σέντρα από τα δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Φεράν Τόρες για το 0-1.

Ο τελευταίος έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που σκοράρει και στα δύο πρώτα του παιχνίδια στο Champions League με τον σύλλογο, μετά από τον Μάριο Μπαλοτέλι το 2011.

Ως το φινάλε του 45λέπτου η Σίτι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να φλερτάρει με την επίτευξη κι άλλων τερμάτων, ενώ αντίθετα η Μαρσέιγ παρότι απομάκρυνε τους κινδύνους για την εστία της δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν δοκάρι στο 56’ με μακρινό σουτ του Τοβέν, αλλά στο 76’ μάζεψαν τελικά για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα τους, με τον Γκουντογκάν να γράφει το 0-2 για τη Σίτι και να «σφραγίζει» το τρίποντο, πριν ο Στέρλινγκ διαμορφώσει στο 81’ το τελικό 0-3.

Διαιτητής: Στίλερ (Γερμανία).

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Μπαλέρντι, Γκονσάλες, Καλέτα-Καρ, Σακάι, Καμαρά, Ρονζιέ (64’ Σανσόν), Αμαβί, Κουζάνς (85’ Γκουεγέ), Τοβέν (78’ Παγιέ), Ράντονιτς (85’ Μπενεντέτο).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ (77’ Στόουνς), Ζιντσένκο (68’ Κανσέλο), Γκουντογκάν (78’ Μ. Σίλβα), Ρόντρι, Τόρες (77’ Μαχρέζ), Ντε Μπρούιν (82’ Πάλμερ), Φοντέν, Στέρλινγκ.