Έρημο το Πόρτο στην εποχή του Covid-19! (pics)

ΠΟΡΤΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Το Πόρτο, στο οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός για το ματς του "Dragao" (27/10, 22.00) και γενικότερα η Πορτογαλία έχει "χτυπηθεί" από τον Covid-19. Έρημη είναι λόγω της πανδημίας η πάλαι ποτέ "πολύβουη" πόλη του κρασιού!  

Έρημο το Πόρτο στην εποχή του Covid-19! (pics)

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε το Πόρτο. Και στο παρελθόν είχαμε την τύχη να το επισκεφτούμε κι άλλες φορές και πάντοτε αυτό που το χαρακτήριζε ήταν ότι έσφυζε από ζωή σε κάθε σοκάκι.

Την Τρίτη (27/10) έριξε... καρέκλες, αλλά γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία των Πορτογάλων, πιστεύαμε ότι θα υπήρχε αρκετός κόσμος στα εστιατόρια, στις ψαροταβέρνες ή στα καφέ.

Τελικά, ο Covid-19 έχει "χτυπήσει" για τα καλά και την Πορτογαλία. Ειδικά ο βορράς, όπου βρίσκεται το Πόρτo, έχει "πληγεί" ανελέητα. Συνολικά η χώρα έχει περίπου 125 χιλιάδες κρούσματα και οι θάνατοι είναι κοντά στους 2,5 χιλιάδες!

Στο Πόρτο όλοι κυκλοφορούν με μάσκες ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Το δε πρόστιμο είναι τσουχτερό, ξεκινάει από 100 και μπορεί να φτάσει έως και 500 ευρώ.

Πάρτε μία γεύση από την πόλη όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ελπίζει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League κόντρα στους "δράκους" (27/10, 22.00). Μία πόλη που μοιάζει με... φάντασμα λόγω της πανδημίας.