Ολυμπιακός: Οι κόντρες του Μαρτίνς με Μουρίνιο, Εσπίριτο, Βίλας Μπόας, Φερέιρα και ο Κονσεϊσάο

Για δέκατη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρει απέναντι του απόψε προπονητή από την Πορτογαλία. Τι έχει συμβεί στα προηγούμενα εννιά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Οι κόντρες του Μαρτίνς με Μουρίνιο, Εσπίριτο, Βίλας Μπόας, Φερέιρα και ο Κονσεϊσάο

Αρκετές ιδιαιτερότητες έχει το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος γυρίζει στην πατρίδα του για πρώτη φορά φορώντας τη φόρμα της ομάδας του Πειραιά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, όμως, που θα βρει απέναντι του προπονητή από την Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα ο Πέδρο Μαρτίνς έχει παίξει εννιά ματς κόντρα σε Πορτογάλους προπονητές, είτε για τις εγχώριες διοργανώσεις, είτε για την Ευρώπη. Σε αυτά τα εννιά ματς ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες, έχει δύο ισοπαλίες, ενώ τρεις φορές έχει ηττηθεί. Φυσικά η πλειοψηφία αυτών των αναμετρήσεων είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα.

Πέντε φορές έχει συγκρουστεί με τους Θεσσαλονικείς από τη στιγμή που ανέλαβε ο πρώην προπονητής της Μπράγκα. Ας δούμε τα ματς που έχει παίξει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς κόντρα σε ομάδες με Πορτογάλους προπονητές.

Αναλυτικά τα παιχνίδια, ο προπονητής που βρήκε απέναντι του και η διοργάνωση για την οποία έγινε το ματς:

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2 (Ζοσέ Μουρίνιο, Τσάμπιονς Λιγκ)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (Αμπέλ Φερέιρα, Σούπερ Λιγκ)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (Αμπέλ Φερέιρα, Σούπερ Λιγκ)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 (Αμπέλ Φερέιρα, Ημιτελικός Κυπέλλου)

Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 (Νούνο Εσπίριτο, "16" Γιουρόπα Λιγκ)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (Αμπέλ Φερέιρα, Σούπερ Λιγκ, πλέι οφ)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (Αμπέλ Φερέιρα, Ημιτελικός Κυπέλλου, ρεβάνς)

Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 (Νούνο Εσπίριτο, "16" Γιουρόπα Λιγκ)

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 (Αντρέ Βίλας Μπόας, Τσάμπιονς Λιγκ)

Θα απομονώσουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού εκεί που έχει βρει απέναντι του τρεις διαφορετικούς Πορτογάλους προπονητές και απόψε θα βρει και τέταρτο, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Νίκησε τη Μαρσέιγ του Βίλας Μπόας και σε μεγάλο βαθμό το έκανε με τις αλλαγές και το ρίσκο που πήρε στο φινάλε. Έχασε από την Τότεναμ του Μουρίνιο σε ένα παιχνίδι που την είχε 0-2 στο ημίχρονο και αν δεν γινόταν τα λάθη του Μεριά, ίσως να ήταν διαφορετική έκβαση εκείνης της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια ήρθαν οι διπλές αναμετρήσεις με τη Γουλβς, την οποία τότε άπαντες θεωρούσαν μεγάλο φαβορί. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς προηγήθηκε και δέχτηκε την ισοφάριση με έναν περίεργο τρόπο με κόντρες από ένα σουτ που έγινε έξω από την περιοχή. Στη ρεβάνς έπαιξε χωρίς τον Σα και εκείνο το τραγικό λάθος που έκανε ο Μπόμπι Αλέν το πλήρωσε ακριβά η ομάδα του Πειραιά.

Βέβαια, είδε να του ακυρώνεται ένα γκολ στην… τρίχα και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να αποκλείσει τη Γουλβς. Εν ολίγοις διαπιστώνουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στους συμπατριώτες του έχει και θετικό πρόσημο, αλλά και τα ματς που έχει χάσει τα έχασε με τα χίλια ζόρια και από δικά του τραγικά λάθη. Ακόμη και τον Μουρίνιο τον κοίταξε στα μάτι ο Πέδρο Μαρτίνς και του έκανε τη ζωή δύσκολη. Έκανε τη μεγάλη νίκη με τη Μαρσέιγ του Βίλας Μπόας και τώρα θέλει ένα "διπλό" που το άγγιξε στο Λονδίνο και στο Γουλβερχάμπτον.