Πόρτο - Ολυμπιακός: Αδιάβαστοι πιάστηκαν οι Πορτογάλοι με την αναβολή του αγώνα της Τούμπας

ΠΟΡΤΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο “παρέσυρε” τους ρεπόρτερ της Πόρτο, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε να αναβληθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει εντυπώσεις δίχως λόγο.

Πόρτο - Ολυμπιακός: Αδιάβαστοι πιάστηκαν οι Πορτογάλοι με την αναβολή του αγώνα της Τούμπας

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει αναλωθεί την τελευταία εβδομάδα σε διάφορες δηλώσεις περί διαιτησίας, εξαιτίας του (ανύπαρκτου όντως) πέναλτι που κέρδισε η Σίτι στο ματς με την Πόρτο, χάρη στο οποίο ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Τις δε τελευταίες ημέρες, ωστόσο, ο προπονητής των “δράκων” υπέπεσε σε ένα “φάουλ”, το οποίο αφορούσε το θέμα της αναβολής του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Ο Κονσεϊσάο λοιπόν είπε ότι οι Πειραιώτες θα εμφανιστούν πιο “φρέσκοι” στο “Dragao” (27/10, 22.00), επειδή δεν έπαιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τούμπα.

Η εντύπωση που δημιουργήθηκε στους ρεπόρτερ της Πόρτο από τα λεγόμενα του προπονητή των “δράκων”, ήταν ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε από την ΕΠΟ να αναβληθεί το παιχνίδι, έτσι ώστε να πάει πιο ξεκούραστος στην Πορτογαλία για το ματς της 2ης αγωνιστικής του Champions League. Οι ρεπόρτερ της Πόρτο μάλιστα έφτασαν σε σημείο να υποβάλουν και σχετικό ερώτημα στον Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Και φυσικά, ο Μαρτίνς ξαφνιάστηκε μόλις άκουσε τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Το “φάουλ” λοιπόν του Κονσεϊσάο ήταν ότι ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις με τα περί επιθυμίας του Ολυμπιακού να αναβληθεί το παιχνίδι της Τούμπας. Αγνόησε να πει αυτό που λέει ο κανονισμός της UEFA. Ότι αν δεν μεσολαβήσουν 72 ώρες από παιχνίδι σε παιχνίδι, τότε το θα πρέπει να υπάρξει αναβολή.

Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός έκαναν κάποιο σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ για την αναβολή του αγώνα της Τούμπας. Ήταν 100% απόφαση της Ομοσπονδίας που έκανε ουσιαστικά το αυτονόητο: Ερμήνευσε τον κανονισμό και τίποτε άλλο.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την Ομόνοια την Πέμπτη (22/10) και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να γίνει το ματς με τους “ερυθρόλευκους” το Σάββατο (24/10). Ο Ολυμπιακός παίζει με την Πόρτο την Τρίτη (27/10) και με τον ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κοντραριστεί την Κυριακή (25/10), γιατί δεν θα υπήρχε η απόσταση των 72 ωρών από αγώνα σε αγώνα. Κατά συνέπεια, βάσει κανονισμού δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το ματς της Τούμπας μέσα στο Σαββατοκύριακο (24-25/10), κάτι το οποίο απέφυγε τεχνηέντως να πει ο Κονσεϊσάο.