Ολυμπιακός: Το κίνητρο του Σα και το παράδειγμα του Ρομπέρτο

Ο Ζοσέ Σα έχει πολύ υψηλό κίνητρο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο. Τι είχε κάνει ο Ρομπέρτο όταν είχε βρει απέναντι του τη Μπενφίκα.  

Ολυμπιακός: Το κίνητρο του Σα και το παράδειγμα του Ρομπέρτο

Με τη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε. Ξεκίνησε τον όμιλο ιδανικά κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα σε έναν όμιλο που αναμένεται να είναι αρκετά ανοιχτός. Με πρωταγωνιστή έναν πρώην ποδοσφαιριστή της Ολιμπίκ, τον Ματιέ Βαλμπουενά, οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη.

Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο έχουν μπροστά τους μία σειρά από δύσκολα παιχνίδια και φυσικά στο γκρουπ ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα παρά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας. Τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός ταξιδεύει για το Πόρτο όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ένα ματς αρκετά δύσκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά με το κίνητρο να είναι ήδη αρκετά μεγάλο. Αν την Μαρσέιγ την "πλήγωσαν" παίκτες όπως ο Βαλμπουενά και ο Εμβιλά (έκανε ένα εξαιρετικό ματς) τότε η Πόρτο κινδυνεύει από τους Πορτογάλους. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού που θέλουν να αποδείξουν πολλά στους "Δράκους".

Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο Ζοσέ Σα. Ο 27χρονος τερματοφύλακας έμεινε στη σκιά του Κασίγιας και έτσι είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Ολυμπιακό από την Πόρτο και στη συνέχεια οι νταμπλούχοι τον έκαναν δικό τους. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει να αποδείξει πολλά στην Πόρτο και αυτές οι αναμετρήσεις είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το κάνει. Οι "Δράκοι" δεν τον εμπιστεύτηκαν και ο Ζοσέ Σα τώρα θέλει να αποδείξει ότι έκαναν λάθος.

Μη ξεχνάμε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τον Ρομπέρτο. Είχε φύγει από τη Μπενφίκα χωρίς να τον εμπιστευτούν και όταν την βρήκε απέναντι του έκανε τα παιχνίδια της ζωής του. Ειδικά σε εκείνο το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ρομπέρτο είχε παίξει μόνος του τη Μπενφίκα και θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει στη Λισαβόνα από τους "αετούς".

Υψηλό είναι και το κίνητρο του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος κεντρικός έκανε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του και αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Ζόρζε Ζέσους που τον ήθελε στη Μπενφίκα. Και για τον Σεμέδο είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξει την αξία του και την αγωνιστική του μεταμόρφωση.