Κριτική των παικτών: Ο Βαλμπουενά του δεύτερου μέρους

Καθοριστικός ο Αχμέντ Χασάν που σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Βαλμπουενά που πλήγωσε την πρώην ομάδα του.

Κριτική των παικτών: Ο Βαλμπουενά του δεύτερου μέρους

ΣΑ

Δεν είχε πολλή δουλειά ο Ζοσέ Σα στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, αλλά όσες φορές απειλήθηκε δήλωσε «παρών». Ο Πορτογάλος μπλόκαρε εύκολα στο 34’ το καλοχτυπημένο φάουλ του Παγιέτ, ενώ στο 46’ έβγαλε με το πόδι το τετ α τετ του Μπενεντέτο αν και σε εκείνη τη φάση θα μπορούσε να έχει ενεργήσει καλύτερα και να έχει βγει απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

ΡΑΦΙΝΙΑ

Δεν ήταν και το πιο εύκολο βράδυ για τον Βραζιλιάνο μπακ. Επιθετικά ο Ραφίνια δεν βγήκε πολλές φορές μπροστά, αφού έπρεπε να έχει στο νου τον Παγιέτ. Αυτός, όμως, ξεκίνησε τη φάση του γκολ, αφού έκλεψε τη μπάλα από τον Παγιέτ και τροφοδότησε τον Βαλμπουενά.

ΣΕΜΕΔΟ

Αρχοντικός γι’ ακόμα ένα παιχνίδι ο Πορτογάλος που αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι είναι στόπερ άλλης κλάσης. «Καθάρισε» εύκολα κάθε κίνδυνο που δημιουργήθηκε, ενώ δεν δίσταζε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο βγαίνοντας αρκετά ψηλά και βοηθώντας στην κυκλοφορία της μπάλας.

ΜΠΑ

Χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα για να μπει στο ματς. Ο Σενεγαλέζος έδειχνε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να έχει τρακ στην πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που προσαρμόστηκε, όμως, στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός ο Μπα με καθοριστικές επεμβάσεις.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Χολέμπας που έδωσε απαντήσεις κόντρα στη Μαρσέιγ. Με το Μασούρα από αριστερά δημιούργησαν μία εξαιρετική πλευρά που απειλούσε διαρκώς τη Μαρσέιγ. Αν και είχε απέναντι του τον εξαιρετικό Τοβέν ο Χοσέ τα πήγε περίφημα και αμυντικά και επιθετικά.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Ξεκίνησε το ματς με 1-2 λάθη, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού με πολύ σίγουρες μεταβιβάσεις. Στην επανάληψη από το 65’ και μετά έπεσε η απόδοση του, προφανώς επηρεασμένος από την κούραση.

ΕΜΒΙΛΑ

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γιαν Εμβιλά με αρχοντική παρουσία στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος έπαιξε με σιγουριά και έδειχνε πως ήξερε τι είχε απέναντι του. Η εμπειρία του φάνηκε πολύ στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Πολύ δραστήριος ήταν ο Σέρβος μέχρι το 78’ που παραχώρησε τη θέση του στον Κώστα Φορτούνη. Κατάφερε να περιορίσει τις επελάσεις του αριστερού μπακ της Μαρσέιγ, του Αμαβί, ο οποίος είναι αρκετά επικίνδυνος, ενώ συμμετέχει στο γκολ που ακυρώθηκε κάνοντας τη διαγώνια μπαλιά για τον Μασούρα. Τακτική ήταν καλή η παρουσία του αν και επιθετικά δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να κάνει τη ζημιά.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο ο Βαλμπουενά, αλλά ανέβασε στροφές στην επανάληψη. Ο Γάλλος ήταν πολύ δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει, μία στο 51’ και μία στο 71’. Αφού δεν έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα δημιούργησε στις καθυστερήσεις το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Καθοριστικός σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Γάλλος άσος.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Καλό παιχνίδι έκανε ο Μασούρας και ειδικά τακτικά. Έφτιαξε καλό δίδυμο αριστερά με τον Χολέμπας και δεν άφησαν τον Παγιέτ να δημιουργήσει. Από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκε η δάση του 10’ και η ευκαιρία του 39’ με τον Ελ Αραμπί να μην ευστοχεί. Επίσης ο Μασούρας έκανε το γέμισμα στο 71’ για τον Βαλμπουενά που έβγαλε ο Μανταντά.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Είχε ευκαιρίες να σκοράρει όπως στο 39’ που δεν το έκανε, αλλά στο 51’ αυτός έκλεψε και δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Μασούρας και τελικά ακυρώθηκε. Στο 84’ είχε ακόμα μία καλή στιγμή με κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Του χρεώνεται, ωστόσο και το λάθος στο 46’ που έφερε τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ο Φορτούνης πέρασε στο παιχνίδι στο 71’ και έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο. Κυνήγησε μπάλες και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις. Γενικά μπήκε στο γήπεδο με διάθεση και αμέσως προσαρμόστηκε στα δεδομένα της αναμέτρησης.

ΧΑΣΑΝ

Πέρασε στο γήπεδο στο 84’ ο Αιγύπτιος και στο 90+1 με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά. Ο Χασάν στην πρώτη του συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχτηκε καθοριστικός για τον Ολυμπιακό χαρίζοντας του μία πολύτιμη νίκη.