Λειψία- Μπασάκσεχιρ: Τελικά θα διεξαχθεί με… 999 θεατές

Παρά… έναν χίλιους φίλους του ποδοσφαίρου θα έχει αύριο το γήπεδο της Λειψίας στις εξέδρες στον αγώνα της γερμανικής ομάδας με τη Μπασάκσεχιρ για τους ομίλους του Champions League

Λειψία- Μπασάκσεχιρ: Τελικά θα διεξαχθεί με… 999 θεατές

Σε 999 φιλάθλους θα επιτρέψει η τοπική κυβέρνηση να παρακολουθήσουν την αυριανή αναμέτρηση της Λειψίας με την Μπασάκσεχιρ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ο γερμανικός σύλλογος στις αρχές Οκτωβρίου είχε πάρει τη συγκατάθεση των τοπικών αρχών για την παρουσία έως 8.500 θεατών στις εξέδρες του γηπέδου.

Από τότε όμως τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής επιδεινώθηκαν κι έτσι ο παραπάνω αριθμός μειώθηκε σημαντικά, καθώς η νέα οδηγία κάνει λόγο για λιγότερους από 1.000 θεατές.

Στη Γερμανία το υγειονομικό πρωτόκολλο ορίζει πως η κυβέρνηση του κάθε κρατιδίου ξεχωριστά και ανάλογα με τα τοπικά επιδημιολογικά θα αποφασίζει για τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Λειψία είδε τα κρούσματα να αυξάνονται σε 20 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, παραμένοντας πάντως σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με το Βερολίνο (87 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους) και το Μόναχο (70/100.000).

Για το λόγο αυτό, η Λειψία θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έστω κι έναν μικρό αριθμό φιλάθλων, σε αντίθεση με τη Μπάγερν, η οποία θα υποδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη.