Δεν το κρατάνε... μανιάτικο (πλέον) οι Μαρσεγιέζοι στον Βαλμπουενά

Δεν είχαν συγχωρέσει οι οπαδοί και η διοίκηση της Μαρσέιγ τη μετακίνηση του Βαλμπουενά από τη Μασσαλία στη Λιόν, αλλά πλέον ο θυμός τους έχει καταλαγιάσει.

Δεν το κρατάνε... μανιάτικο (πλέον) οι Μαρσεγιέζοι στον Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη για το Champions League (21/10, 22.00). Πιο ιδιαίτερο βεβαίως θα είναι το ματς της 1ης Δεκεμβρίου στο Velodrome της Μασσαλίας, αλλά και αυτό του φαληρικού γηπέδου θα είναι έντονο από πλευράς συναισθημάτων για τον “Αστερίξ” των Πειραιωτών.

Ο Βαλμπουενά μετά από μία οκταετία στην Μασσαλία (2006-2014) πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει για την Ντιναμό Μόσχας. Στην Ρωσία έμεινε έναν χρόνο και μετά γύρισε στην Γαλλία για λογαριασμό της Λιόν.

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν του το είχαν συγχωρέσει. Το ίδιο και ορισμένοι άνθρωποι της διοίκησης, θεωρώντας ότι είχε “προδώσει” την αγάπη του προς την ομάδα της Μασσαλίας.

Ο Βαλμπουενά βεβαίως ποτέ δεν έκρυψε ότι λατρεύει την Μαρσέιγ. Και το είχε αποδείξει μάλιστα και όταν βρέθηκε απέναντί της με τη φανέλα της Λιόν. Δύο φορές μάλιστα από δικές του προσπάθειες, η Μαρσέιγ βρήκε τον... μπελά της.

Την πρώτη ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2016, με την Μαρσέιγ να προηγείται με 1-0, αλλά ο Βαλμπουενά με μία από τις γνωστές του ασίστ στο 79’, έδωσε το δικαίωμα στην Λιόν να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1. Εκείνη την πάσα ακόμα την θυμούνται οι Μαρσεγιέζοι.

Πολύ περισσότερο όμως θυμούνται το γκολ που είχε πετύχει έναν χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017. Τότε είχε ανοίξει το σκορ για λογαριασμό της Λιόν, με μία ωραία προσπάθεια από αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και την έστειλε στο “παραθυράκι”. Οι “λιονέ” είχαν κερδίσει με 3-1 σε εκείνο το παιχνίδι. Το αξιοσημείωτο σε αυτό το γκολ είναι ότι ο Βαλμπουενά δεν το πανηγύρισε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει τον σεβασμό του προς όλους όσους ανήκουν στην οικογένεια της Μαρσέιγ.

Πλέον, μετά από τόσα χρόνια ο θυμός των Μασσαλών έχει ξεθυμάνει και διαβάζοντας προσεκτικά τα ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ, αντιλαμβάνεσαι ότι ανυπομονούν να τον φιλοξενήσουν στο Velodrome. Κι επίσης, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Ακόμα και γκολ να πετύχει απέναντι στην Μαρσέιγ, όσο σημαντικό κι αν είναι, δεν πρόκειται να το πανηγυρίσει!