«Τελικός» και για τον Ολυμπιακό, και για την Μαρσέιγ!

Το ματς της 21ης Οκτωβρίου στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μαρσέιγ είναι κατά κάποιο τρόπο ένας “τελικός” και για τους Γάλλους, όχι μόνο για τους “ερυθρόλευκους”.  

«Τελικός» και για τον Ολυμπιακό, και για την Μαρσέιγ!

Από 2ος έως 4ος... Αυτή είναι η πραγματικότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση που μπορεί να καταλάβει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν σχεδόν μοιρασμένες πιθανότητες για να βρεθούν στους “16” του Champions League, στους “32” του Europa League ή στο... σπίτι τους από τα Χριστούγεννα!

Υπάρχει μία αίσθηση ότι πολλά θα κριθούν για την εξέλιξη του ομίλου από το αποτέλεσμα που θα βγει στο Ολυμπιακός - Μαρσέιγ.

Κι όντως, έχει μία λογική:

Ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε τη νίκη επί της Μαρσέιγ για να βάλει από κάτω του την γαλλική ομάδα και να την στείλει στα... σχοινιά. Οι Μαρσεγιέζοι είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, αλλά όχι το φόβητρο του παρελθόντος.

Για τους “ερυθρόλευκους” έχει χαρακτήρα “τελικού”, ασχέτως αν απομένουν ακόμη 5 αγωνιστικές. Σε περίπτωση νίκης θα έχουν πάρει “κεφάλι” αρχικά για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Μην ξεχνάμε ότι τη 2η αγωνιστική η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Σίτι και ο Ολυμπιακός πάει στην Πορτογαλία. Σε περίπτωση που πάρει αποτέλεσμα επί της Πόρτο, έστω και ισοπαλία δηλαδή, τότε θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα τουλάχιστον για την 3η θέση, έχοντας μάλιστα και το τελευταίο ματς του ομίλου με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη. Η δε Μαρσέιγ αν κυνηγάει την πρόκριση έως το τέλος, θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Μάντσεστερ την 6η αγωνιστική. Καθόλου εύκολο φυσικά δεν θα είναι για τους Μασσαλούς.

Για αυτό το λόγο, αν ρίξετε μία προσεκτική ματιά στα όσα γράφουν οι Γάλλοι για το ματς της 21ης Οκτωβρίου στο Φάληρο, τότε θα καταλάβετε ότι και για την Μαρσέιγ θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, καθώς θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας του Βίλας Μπόας. Το ίδιο ισχύει, όπως αναφέρουμε παραπάνω, και για τον Ολυμπιακό. Θέλει τη νίκη, έτσι ώστε να μην πάει με το... πιστόλι στον κρόταφο να πάρει οπωσδήποτε αποτέλεσμα στο “Ντραγκάο” τη 2η αγωνιστική. Αν νικήσει την Μαρσέιγ και χάσει από την Πόρτο, δεν θα χαθεί τίποτα. Αν χάσει έδαφος όμως στην πρεμιέρα και ηττηθεί και στην Πορτογαλία, τότε τα πράγματα θα είναι σκούρα, έχοντας ενδιάμεσα στον όμιλο τις διπλές αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει... Εκτός κι αν κάνει την Ευρώπη πάλι να παραμιλάει απέναντι στους Άγγλους, που ειδικά φέτος δείχνουν ότι δεν είναι και τόσο άτρωτοι.

Το είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο blog. Τόσο ύπουλο όμιλο είχαμε να δούμε από το 2011, όταν και τότε κατά διαβολική σύμπτωση ήταν η Μαρσέιγ, μία άλλη αγγλική ομάδα (Αρσεναλ) και μία ομάδα που διεκδικούσε επίσης την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Φλεβάρη (Ντόρτμουντ), όπως συμβαίνει τώρα με την Πόρτο.

Και κατά διαβολική σύμπτωση, πριν από 9 χρόνια, πάλι την Μαρσέιγ είχε στην πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη!