Ολυμπιακός: Ποιους θα δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα που θα δηλώσει ο Ολυμπιακός στην UEFA για τα παιχνίδια του Champions League.

Ολυμπιακός: Ποιους θα δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν αν και υπάρχει το παράθυρο για ελεύθερο ποδοσφαιριστή έως τις 16 του μήνα. Ένα παράθυρο που δίνει τη δυνατότητα αποχώρησης, αλλά και απόκτησης παίκτη. Ο Ολυμπιακός σε μία πολύ περίεργη μεταγραφική περίοδο όπως η φετινή, λόγω των συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πληρέστατο ρόστερ.

Οι Πειραιώτες την Τρίτη (7/10) θα δηλώσουν την ευρωπαϊκή τους λίστα για τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Champions League. Για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας πονοκέφαλος αυτή η ιστορία, διότι θα πρέπει να αφήσει εκτός λίστας κάποιους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται σημαντικοί και ίσως να έχουν ρόλο στην ομάδα.

Πρώτα απ’ όλα να τονίσουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να δηλώσει στη λίστα του οκτώ γηγενείς, αλλά δεν έχει τόσους. Οι Έλληνες που έχει η ομάδα του Πειραιά είναι οι Μασούρας, Φορτούνης, Αβραάμ, Μπουχαλάκης και Βρουσάι. Αυτό σημαίνει ότι χάνει από εκεί τρεις θέσεις.

Οι νταμπλούχοι έχουν να καλύψουν τις άλλες 17 που τους απομένουν με τους ξένους που έχουν αποκτήσει. Στους 17 πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά και δύο τερματοφύλακες. Η «μάχη» γι’ αυτές τις θέσεις θα είναι μεγάλη και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτούς που θα κοπούν. Λοβέρα, Μπρούνο, Κάιπερς και Σουντανί είναι υποψήφιοι να μείνουν εκτός. Ο Αλγερινός έχει την ατυχία να είναι τραυματίας και τώρα να επανέρχεται και η λογική λέει ότι θα μείνει εκτός λίστας. Επίσης είναι ένα θέμα τι θα γίνει με τον Ντρέγκερ. Αν τον αφήσει έξω ο Μαρτίνς θα πάει με ένα δεξί μπακ στο Champions League, δηλαδή τον Ραφίνια. Εάν τον βάλει θα πρέπει να πάει βγάλει κάποιον από τη λίστα και τότε θα στραφεί στους χαφ.

Η πιο πιθανή λίστα είναι με Σα, Κρίστινσον, Ραφίνια, Χολέμπας, Βινάγκρε, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Εμβιλά, Καμαρά, Πέπε, Τιάγκο, Βαλμπουενά, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί και Χασάν.