Και νομικό ερώτημα αποτέλεσε ο τραυματισμός του Σαλάχ από τον Ράμος!

Στη σχολή Νομικής της Δαμασκού ένας καθηγητής έθεσε θέμα στις εξετάσεις το μαρκάρισμα που έκανε ο Σέρχιο Ράμος πάνω στον Σαλάχ στον τελικό του Champions League.

Και νομικό ερώτημα αποτέλεσε ο τραυματισμός του Σαλάχ από τον Ράμος!

Συγκεκριμένα το ερώτημα ανέφερε: "Ο Σέρχιο Ράμος τραυμάτισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Champions League. Φυσικά, η πράξη του Ράμος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράπτωμα ποινικού δικαίου, λόγω τεσσάρων συνθηκών που δικαιολογούν τέτοιου είδους βίαια περιστατικά στο ποδόσφαιρο. Να τα αναλύσετε"

Το ερώτημα αντιμετωπίστηκε με χιούμορ από τους περισσότερους φοιτητές. Κάποιοι έγραψαν ότι ο καθηγητής ήταν "ηττημένος οπαδός της Μπαρτσελόνα" στον οποίο δεν άρεσε το γεγονός ότι η μισητή Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας τη Λίβερπουλ με 3-1.

Ένας άλλος χρήστης του Facebook σχολίασε: "Οποιοσδήποτε οπαδός της Μπαρτσελόν θα είχε σκίσειι το χαρτί και θα είχε φύγει όταν άκουσε το όνομα του Ράμος".

Άλλοι επαίνεσαν τον καθηγητή που έγραψε την ερώτηση με το αιτιολογικό ότι οι φοιτητές εφαρμόζουν το νόμο σε ένα παράδειγμα πραγματικής ζωής, ενώ η σελίδα του Facebook του ίδιου του πανεπιστημίου έσπευσε προς υπεράσπιση του καθηγητή. "Η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη και ειλικρινής. Όλες οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη αφορούν στο στο ακαδημαϊκό προσωπικό", ανέφερε.

Όσον αφορά στην απάντηση στο ερώτημα αυτή δόθηκε ως εξής: : 1. Το παιχνίδι διεξάγεται σύμφωνα με το νόμο 2 - Ο τραυματισμένος παίκτης έχει συναινέσει να συμμετάσχει στο παιχνίδι 3. Ο παίκτης που προκάλεσε τον τραυματισμό έχει τηρήσει τους κανόνες και τις αρχές του παιχνιδιού 4. Ο τραυματισμός έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού".