Η Λίβερπουλ του Τσιμίκα και το Σίτι-Ολυμπιακός

Το βουνό που έχει να ανέβει ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη, η καλή εικόνα επί Μαρτίνς στην Αγγλία και η Λίβερπουλ του Τσιμίκα.

Η Λίβερπουλ του Τσιμίκα και το Σίτι-Ολυμπιακός

Όσες αναλύσεις και να κάνει κανείς στα προγράμματα των ομάδων κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα συμβεί. Πρόκειται για μία από τις πιο περίεργες σεζόν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και από τις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ένας πραγματικός Γολγοθάς.

Ήδη τα προβλήματα με το πρόγραμμα παρουσιάζονται με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να είναι στον… αέρα και τη διεξαγωγή του να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Και θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και σε άλλες χώρες. Για να μπορέσει μία ομάδα να αντέξει θα πρέπει να έχει ένα μεγάλο ρόστερ και γι' αυτό είδαμε και τον Πέδρο Μαρτίνς να μην έχει αντιρρήσεις φέτος με τους πολλούς ποδοσφαιριστές.

Προς αναβολή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Κοιτάζοντας κανείς το πρόγραμμα του Ολυμπιακού το μάτι πέφτει στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς στο Champions League. Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου οι Πειραιώτες πηγαίνουν στο Πόρτο και μία εβδομάδα αργότερα στο Μάντσεστερ για τον αγώνα με τη Σίτι.

Εκεί έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε. Οι "πολίτες" στις 3/11 θα υποδεχτούν τον Ολυμπιακό και στις 7/11 τη Λίβερπουλ σε ένα ματς που θα είναι όλα τα λεφτά για το πρωτάθλημα. Είναι ένα ματς που μπορεί να κρατήσει τη Σίτι και μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του Πειραιά. Μη ξεχνάμε πως επί Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει τη Μπέρνλι με ισοπαλία στην Αγγλία, έχει αποκλείσει την Άρσεναλ με διπλό στο Λονδίνο και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στην Τότεναμ αλλά ας όψεται ο Γιασίν Μεριά.

Έχει μία καλή παρουσία στα αγγλικά γήπεδα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και δεν διστάζει να τους κοιτάξει όλους στα μάτια. Φυσικά η Σίτι αγωνιστικά δεν είναι ούτε Μπέρνλι, ούτε Άρσεναλ, ούτε Τότεναμ. Υπάρχει, όμως, αυτή η μικρή ιδιαιτερότητα με τη Λίβερπουλ του Τσιμίκα και ίσως παίξει το ρόλο της.