Ολυμπιακός: Πρόκριση με αέρα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ επιβεβαίωσε γι’ ακόμα μία φορά πως έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη και νοοτροπία με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του.

Ολυμπιακός: Πρόκριση με αέρα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε στις δηλώσεις του την παραμονή του αγώνα με την Ομόνοια να πείσει τους πάντες ότι η πρόκριση δεν είχε κριθεί. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Πορτογάλος για να κρατήσει και την ομάδα του προσγειωμένη στη ρεβάνς. Ήξερε και αυτός μέσα του ότι αυτή η Ομόνοια δεν μπορούσε να του δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και δεν είχε την ικανότητα να τον προβληματίσει.

Το ζήτημα είναι όλα αυτά να φανούν στο γήπεδο και εκεί ο Ολυμπιακός να βγάλει σοβαρότητα και να πάρει την πρόκριση απέναντι σε έναν αντίπαλο που υστερούσε. Πράγματι οι νταμπλούχοι Ελλάδας απέδειξαν πως με τον Πέδρο Μαρτίνς έχουν αλλάξει επίπεδο και μπαίνουν με άλλη νοοτροπία στο γήπεδο ανεξάρτητα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Στο ΓΣΠ το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Πειραιά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της μη αφήνοντας περιθώρια στην Ομόνοια να ελπίζει στην πρόκριση. Και με το 0-0 να μην έχει αλλάξει μέχρι το τέλος περίμενε κανείς πως στο τελευταίο εικοσάλεπτο θα έχουν βγει ψηλά οι Κύπριοι και θα πίεσαν για το γκολ. Αντί να γίνει αυτό, όμως, ο Ολυμπιακός είχε κλείσει στα καρέ της την Ομόνοια και έψαχνε το γκολ με μανία που σε έκανε να αναρωτιέσαι ποιος χρειάζεται το σκορ.

Κάτι πολύ σημαντικό που έχει καταφέρει και έχει περάσει στο dna της ομάδας ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο ρεαλισμός και ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις και τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός πήρε μία πρόκριση που δεν αποτελεί και τη νούμερο «ένα» επιτυχία, αφού δεν είχε απέναντι του κανένα τεράστιο μέγεθος.

Πήρε μία πρόκριση, όμως, που επιβεβαίωσε πως είναι ένα κλαμπ, το οποίο έχει πείρα στο Champions League και το οποίο ανήκει στην ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Έδειξε στο γήπεδο ότι αυτός είναι ο ανώτερος και πως αν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Φαμπιάνο σίγουρα θα είχε φύγει και με το διπλό. Είναι από τα ματς που ο αντίπαλος δεν μπορεί να κάνει κάτι και απλά να παραδεχτεί την ανωτερότητα σου. Αυτό το έχει βιώσει και ο Ολυμπιακός, αλλά τώρα έφτασε στο σημείο να το κάνει και ο ίδιος και να δείξει πως έχει αλλάξει επίπεδο.

ΥΓ.: Ανεξάρτητα από το τι είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Ομόνοιας, ο Χένινγκ Μπεργκ άπαντες στη Λευκωσία παραδέχτηκαν πως δεν γινόταν να περάσουν οι «πράσινοι» στους ομίλους. Ήταν τόσο εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που απλά ήταν απίθανο να προκριθεί η Ομόνοια, η οποία τώρα βάζει τις βάσεις για την Ευρώπη.