Μπεργκ: «Τρία μέτρα οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού»

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ είδε πέναλτι υπέρ της ομάδας του το βράδυ της Τρίτης, ενώ σχολίασε και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Παραδέχθηκε βέβαια πως το καλύτερο για την Ομόνοια είναι που θα συνεχίσει στο Europa League και όχι στο Champions League.  

Μπεργκ: «Τρία μέτρα οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού»

Ο Χένινγκ Μπεργκ αναφορικά με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Champions League είπε:

«Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και είμαι περήφανος για το κουράγιο και την επιθετικότητα που δείξαμε. Δικαιούμασταν ένα πέναλτι πιστεύω. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι.

Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους χρειάζεσαι τα δεδομένα υπέρ σου και κάποιες αποφάσεις να είναι υπέρ σου, κάτι που δεν συνέβηκε. Ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε πράγματα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά κάποιες αποφάσεις να είναι υπέρ μας.

Το πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι και δικαιούμασταν πιστεύω και σήμερα ένα πέναλτι. Είμαστε περήφανοι και με το κεφάλι ψηλά και το στήθος φουσκωμένο. Ποδοσφαιρικά είναι καλύτερα που πάμε στο Europa League γιατί είναι στα μέτρα μας και δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για παιχνίδια του Champions League.

Είναι καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε πορεία στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα να πάμε ξανά στην πρώτη θέση».

Αν προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα στους δύο αγώνες:

«Ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτική και καλύτερη ομάδα. Όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σε γενικές είμαστε περήφανοι, δεν ήταν εύκολο να αποκλείσουμε τη Λέγκια και τον Ερυθρό Αστέρα. Ότι πετύχαμε ήταν σπουδαίο.

Έχουμε την ευκαιρία να σταθεροποιηθούμε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, όμως δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά. Αν κάποιες αποφάσεις και κάποιες φάσεις ήταν διαφορετικές, ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς».

Για το πώς θα διαχειριστεί τις δύο διοργανώσεις:

«Εύχομαι να ανταποκριθούμε θετικά. Δεν είναι εύκολο όμως δεν είναι και απίθανο. Είναι θετικό πως στην Ευρώπη θα έχουμε πέντε αλλαγές όμως δυστυχώς στην Κύπρο έχουμε μόνο τρεις. Αυτό γίνεται μόνο στην Κύπρο και στην Αγγλία.

Ξέρω πως δεν χρησιμοποιούσα τις αλλαγές πέρσι όμως φέτος έχουμε πιο έτοιμο και ποιοτικό ρόστερ. Ο Τζιωνής σήμερα ήταν κορυφαίος. Έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, τοποθετήσεις και ποιότητα. Το ίδιο και ο Κούσουλος που μπορεί να αγωνίζεται και ως δεξιός μπακ. Έχουμε περισσότερες επιλογές».

Αν υπάρχει πρόβλημα επιθετικό και πώς είδε την ετοιμότητα του Ντούρις:

«Δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα το σκοράρισμα. Περισσότερο πρόβλημα ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού που ήταν τρία μέτρα ο καθένας. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο του Champions League όμως ξέρω που ήμασταν πέρσι και είναι φανταστικό που είμαστε στο Europa League».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας