Ολυμπιακός: Το μονοπάτι των προκριματικών και ο μετρ των προκρίσεων

Ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει τη δουλειά στην Κύπρο και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League κόντρα στην Ομόνοια. Οι προκρίσεις του επί Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Το μονοπάτι των προκριματικών και ο μετρ των προκρίσεων

Κάποτε η διαδικασία των προκριματικών φάνταζε ένα… βουνό για τον Ολυμπιακό. Η ιδέα και μόνο προκαλούσε ρίγος στους Πειραιώτες, διότι έπαιρναν το εισιτήριο για τους ομίλους απευθείας ως πρωταθλητές. Τα πράγματα άλλαξαν, το ελληνικό ποδόσφαιρο υποχώρησε στην κατάταξη της UEFA και ο Ολυμπιακός έμαθε να ζει με τα προκριματικά.

Πλέον όχι απλά έχει μάθει, αλλά έχει γίνει και μετρ και κάθε καλοκαίρι παίρνει αυτό που θέλει. Φέτος θα το κάνει φθινόπωρο λόγω των συνθηκών, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Οι Πειραιώτες τρέχουν ένα τρομερό σερί προκρίσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά με τον Πέδρο Μαρτίνς μοιάζουν αχτύπητοι σε αυτή τη διαδικασία.

Από το καλοκαίρι του 2018 με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο τους οι πρωταθλητές Ελλάδας παραμένουν αήττητοι σε αυτή τη διαδικασία. Πριν δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τη Λουκέρνη και τη Μπέρνλι και πέτυχε το στόχο του που ήταν να περάσει στους ομίλους του Europa League. Πέρασε και από τον όμιλο τότε ο Ολυμπιακός αφήνοντας έξω τη Μίλαν με τον Μαρτίνς να μετράει τρεις προκρίσεις.

Πέρσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε πράγματα και θαύματα στα προκριματικά. Άφησε έξω κατά σειρά τη Βικτόρια Πλζεν, τη Μπασακσεχίρ και την Κράσνονταρ. Σε όλη αυτή τη διαδικασία δέχτηκε μόνο γκολ και είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Μπήκε στους ομίλους του Champions League έπειτα από τρεις προκρίσεις και πέρασε σαν τρίτος στο Europa League αποκλείοντας την Άρσεναλ και τελικά έμεινε έξω από τη Γουλβς.

Μέχρι στιγμής έχει νικήσει την Ομόνοια και την Τρίτη το βράδυ ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει ακόμα μία πρόκριση που με τον Πέδρο Μαρτίνς θα είναι η ένατη του στην Ευρώπη. Έμαθε να περπατάει στο δύσβατο μονοπάτι των προκριματικών και να έχει σημαντικές επιτυχίες κάτι που θέλει να συνεχίσει και κόντρα στην Ομόνοια. Ήδη η μισή δουλειά έγινε για τους Πειραιώτες στο πρώτο παιχνίδι και στην Κύπρο οφείλει να ξορκίσει τους εφιάλτες του παρελθόντος και να συνεχίσει τις πρόσφατες επιτυχίες του.