Ματ Ντάρμπισιρ: «Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να κερδίσει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ο Άγγλος φορ Ματ Ντάρμπισιρ, με θητεία σε Ολυμπιακό και Ομόνοια μίλησε για την αποψινή πρώτη αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Champions League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ματ Ντάρμπισιρ: «Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να κερδίσει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ο Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος το καλοκαίρι αποχώρησε από την Ομόνοια και αγωνίζεται στην Αυστραλία με τη ΜακΆρθουρ, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου.

Για τις επιτυχίες της Ομόνοιας τη φετινή σεζόν: «Απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο βλέποντας τις επιτυχίες των παιδιών. Φυσικά και παρακολουθώ τι γίνεται, πάντα θα το κάνω. Έκανα μια συνέντευξη όταν τελείωσε η σεζόν και αναδειχτήκαμε πρωταθλητές και είχα πει πως είχε έρθει η ώρα για την Ομόνοια. Κατά τη γνώμη μου έρχονται μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον, η Ομόνοια θα κυριαρχήσει σε μερικά χρόνια».

Ντάρμπισιρ: «Κλότσησα το τραπέζι στο γκολ του Ελ Αραμπί με την Άρσεναλ (vid)

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ομόνοια: «Η Ομόνοια είναι σαν την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολη η απόφαση, όμως ήταν η σωστή ώρα για να φύγω, είμαι χαρούμενος με την απόφαση που πήρα. Ορισμένες φορές πρέπει να κοιτάς μπροστά, ήταν σωστή η στιγμή να φύγω για μένα και την οικογένειά μου. Θα ήταν εκπληκτικό να έπαιζα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ήταν σωστή η απόφαση. Θα παρακολουθώ κάθε στιγμή των παιχνιδιών. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Η Ομόνοια ήταν και είναι η οικογένειά μου. Τα παιδιά μου στέλνουν μηνύματα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έκανα τη δουλειά μου πριν φύγω, με την Ομόνοια στην πρώτη θέση και είμαι πολύ χαρούμενος».

Ομόνοια: Το «αντίο» του Ντάρμπισιρ

Για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό: «Είναι μια παράξενη κατάσταση, δεν το είχα ζήσει προηγουμένως να παίζουν δύο ομάδες στις οποίες έχω παίξει και έχω αγαπήσει. Η πίεση είναι στον Ολυμπιακό, το ξέρουμε όλοι. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να κερδίσει στο «Καραϊσκάκης», δεν θα αλλάξει αυτό για την Ομόνοια, αλλά θα είναι δύσκολο και για τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ. Δεν θα κάνω πρόβλεψη, θα αράξω στον καναπέ και θα δω τα παιχνίδια, εύχομαι να δούμε ένα φανταστικό παιχνίδι».

Για τους πολλούς νεαρούς παίκτες της Ομόνοιας: «Η ακαδημία της Ομόνοιας αξίζει πολλά συγχαρητήρια που έβγαλε τόσους πολλούς παίκτες, όπως και στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. Το ίδιο και οι παίκτες της πρώτης ομάδας που τους καθοδηγούν στα αποδυτήρια. Είναι δύο χρόνια τώρα στην ομάδα. Ειδικά φέτος θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι εύκολο να παρασυρθούν κάποιοι σε ένα τόσο μικρό νησί όπως η Κύπρος. Πρέπει να βεβαιωθούν ότι κάνουν τη δουλειά τους, ότι ακούν τους σωστούς ανθρώπους, ότι ακολουθούν σωστή ζωή».

Έντεκα χρόνια από τον τελικό των τελικών: Όταν ο Ολυμπιακός... ξέρανε την ΑΕΚ! (vid)

Για την πορεία της Ομόνοιας στα χρόνια που ήταν στην ομάδα και τι έκανε διαφορετικό πέρσι: «Δεν μπορείς να αλλάζεις 12-13 ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο και να περιμένεις να κερδίσεις τίτλους ή να κάνει η ομάδα αυτό που κάνει τώρα. Τώρα υπάρχει ο ίδιος προπονητής για δεύτερη σερί χρονιά. Όταν ήμουν στην ομάδα, τους τελευταίους μήνες ένιωθα ότι έμπαιναν οι βάσεις για το μέλλον. Το προπονητικό κέντρο, το προσωπικό γύρω από τους παίκτες, μπήκαν όλα σε μια σειρά».

Για τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού: «Ξεκίνησαν πολύ καλά στο νέο πρωτάθλημα, έπαιξαν πολύ καλά. Θα είναι πολύ δύσκολο για την Ομόνοια».

Για τον Κακουλλή: «Τον ξέρω για δύο χρόνια. Όσο περισσότερο παίζει τόσο καλύτερος γίνεται. Είναι πολύ καλό για την Ομόνοια, παίζει με πολλή ενέργεια. Για κανένα αμυντικό δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει γρήγορους παίκτες. Αν συνεχίσει να ακούει Μπεργκ, Λάρκου και τους επιθετικούς που είναι γύρω του και δουλέψει σκληρά, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει κορυφαίος παίκτης. Αν έχεις σωστή νοοτροπία δεν υπάρχει λόγος να μην παίζεις για την Ομόνοια και ακόμα πιο ψηλά».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να τον ξαναδούμε στην Κύπρο: «Ποτέ δεν ξέρεις. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός. Τώρα ανυπομονώ για τη νέα μου περιπέτεια, σε μια νέα ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες στην Αυστραλία. θα είμαι εκεί για δύο χρόνια και μετά ποτέ δεν ξέρεις».

Για το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Ευχαριστώ για όλα. Εκτιμώ όλα όσα κάνατε για μένα και την οικογένειά μου».