Κανένας δεν θα του πει «μπράβο»!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ομόνοια είναι από τα ματς, που οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα κερδίσουν κανένα “μπράβο” σε περίπτωση πρόκρισης. Με φουλ άμυνα έρχονται να παίξουν οι Κύπριοι.

Κανένας δεν θα του πει «μπράβο»!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για την αναμέτρηση της Τετάρτης (23/9, 22:00). Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι η αποστολή του Ολυμπιακού δεν θα είναι καθόλου εύκολη απέναντι στην Ομόνοια για μία σειρά από λόγους που έχουμε αναλύσει τις προηγούμενες μέρες (σ.σ. κατά πολύ ανώτερος ο Ολυμπιακός σε επίπεδο ποιότητας, αλλά καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό οι πρωταθλητές Κύπρου για την εποχή και με εξαιρετικά ποσοστά στις στατικές φάσεις), τόσο θα είναι καλύτερο για όλους μας.

Επειδή πολλά ακούμε και διαβάζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει σίγουρα ένα σκορ πρόκρισης από το ματς του Καραϊσκάκη, εμείς έχουμε να πούμε μόνο το εξής: Ότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να βρει γρήγορα ένα γκολ, να κάνει άνω-κάτω το πλάνο του Μπεργκ με το «καλημέρα» και να αρχίσουν να αγχώνονται οι παίκτες της Ομόνοιας που δεν είναι συνηθισμένοι στο να διαχειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αν λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» βρουν γρήγορα δίχτυα, τότε υπάρχουν πιθανότητες να πάρουν ένα καλό σκορ, ώστε να μην πάνε με άγχος σε έξι βράδια στην Λευκωσία. Και πάλι όμως, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά.

Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε στο μυαλό μας, ότι η Ομόνοια έχει φτάσει έως τα play off του Champions League, χάρη στο πολύ καλό και μαχητικό πρόσωπο που βγάζει ανασταλτικά, στο γεγονός ότι είναι καλοδουλεμένη στην άμυνά της και στο ότι αξιοποιεί τις φάσεις που τις παρουσιάζονται μέσω των φάουλ ή των κόρνερ. Ο Μπεργκ έχει δουλέψει πολλές κομπίνες στα «στημένα» και αυτό φαίνεται στην πράξη.

Αναμένουμε με λίγα λόγια μία Ομόνοια που θα παίξει φουλ άμυνα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στα χαρτιά, αλλά θα κάνει τεράστιο λάθος αν μπει με τη νοοτροπία ότι θα «καθαρίσει» εύκολα ή δύσκολα το παιχνίδι. Και θα ξαναπούμε κάτι που είχαμε αναφέρει προ ημερών: Οι παίκτες των Πειραιωτών θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους το 3-0 επί της Ομόνοιας στο φιλικό τέλη Ιουλίου που είχε γίνει στον Ρέντη. Καμία σχέση δεν έχει η Ομόνοια του Ιουλίου με την Ομόνοια του Σεπτεμβρίου.

Για το τέλος, οφείλουμε να πούμε το αυτονόητο: Κακά τα ψέματα, κανένας δεν θα πει «μπράβο» στον Ολυμπιακό αν περάσει τους Κύπριους. Δεν υποτιμάμε φυσικά την Ομόνοια, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι υποχρέωση των Πειραιωτών να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ομόνοιας μετά τα όσα κατάφεραν την περσινή σεζόν στην Ευρώπη.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης (23/9) είναι από τις πιο ύπουλες των τελευταίων ετών. Και κυρίως από τις πιο επικίνδυνες... Δεν σφύζει από ποιότητα η Ομόνοια, αλλά έχει έναν μαγικό τρόπο να παίρνει αποτελέσματα δίχως να βγάζει... μάτια με την εικόνα της. Αυτό λοιπόν δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Αντιθέτως, θα πρέπει να κρατήσει σε εγρήγορση τους «ερυθρόλευκους».