Ομόνοια: Πώς έφτασε στα play off του Champions League, το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Η Ομόνοια έπαιξε τρία ματς μέχρι να φτάσει στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ομόνοια: Πώς έφτασε στα play off του Champions League, το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Η Ομόνοια πριν από τον Ερυθρό Αστέρα είχε παίξει ήδη δύο προκριματικούς γύρους. Και τα δύο παιχνίδια εκτός έδρας και μάλιστα δεν δέχθηκε γκολ σε κανένα από αυτά! Στον πρώτο προκριματικό γύρο επικράτησε 1-0 της Αραράτ (στην παράταση) και στον β' γύρο πέρασε από τη Βαρσοβία, επικρατώντας 2-0 της Λέγκια (στην παράταση)!

Η Ομόνοια αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League

H σύνθεση στον αγώνα με την Αραράτ στο Γερεβάν, όπου σκόραρε ο Τιάγκο στο 94': Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Γκόμες (91′ Κούσουλος), Γιόρντι, Τιάγκο (102′ Τζιωνής), Μαυρίας (81′ Λοΐζου), Πακουλής, Ντούρις (67′ Μποτεάκ).

Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας 1-1 (4-2 πεν)- Τι έγινε στη πέναλτι (vid)

Η σύνθεση στο παιχνίδι με τη Λέγκια, όπου επίσης πήρε την πρόκριση στην παράταση με τέρματα των Γκόμεθ (92' πέν.) και Τιάγκο (107'): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Κούσουλος, Γκόμεθ, Γκόμες (Μαυρίας 102'), Μποτεάκ (Λοΐζου 91'), Τιάγκο (Κίκο 113'), Τζιωνής (Ασάντε 77'), Ντούρις.

Όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 την Ομόνοια στο Ρέντη στις 30 Ιουλίου (highlights)

Η σύνθεση στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα: Φαμπιάνο, Λανγκ, Χούμποτσαν (93'Κουσούλος), Λούφτνερ, Λέζιακς, Γιόρντι, Γκόμες, Τιάγκο, Παπουλής (98' Λοΐζου), Μποτεάκ, Κακουλλής (65' Σενέ).

Χένινγκ Μπεργκ: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ερυθρό Αστέρα» (vid)

Να σημειώσουμε πως η Ομόνοια σε αυτά τα τρία παιχνίδια έχει παραταχθεί με τρία διαφορετικά συστήματα. Συγκεκριμένα στο ματς με την Αραράτ οι «πράσινοι» έπαιξαν με διάταξη 4-2-3-1. Στον αγώνα με τη Λέγκια η κυπριακή ομάδα παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Στην ιστορική αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα η Ομόνοια έπαιξε με 4-4-2. Για την ομάδα της Λευκωσίας η 16η Σεπτεμβρίου είναι ιστορικής σημασίας. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με τον Ολυμπιακό έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ομόνοια θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο πρωτάθλημα της Κύπρου έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα τρία παιχνίδια. Η πρεμιέρα έγινε στις 22 Αυγούστου με την Ομόνοια να μένει στο 2-2 εκτός έδρας με την Πάφο. Νίκησε εντός έδρας 1-0 την Καρμιώτισσα, ενώ έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Μαυρίας και Παπουλής

Στο ρόστερ της συναντάς παίκτες όπως ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος μετά την περιπέτεια του στη Σάντερλαντ μετακόμισε στην Ομόνοια, ενώ ο Φώτης Παπουλής που στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΟΦΗ και τον Πανθρακικό η αιχμή του δόρατος στην επίθεση.

Ο Χένινγκ Μπεργκ

Στην τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ. Ο 51χρονος προπονητής ανέλαβε την Ομόνοια τον Ιούνιο του 2019 και κατάφερε να την οδηγήσει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ακόμα έχει καθίσει στον πάγκο της Στάμπαεκ, της Βιντεόντον, της Λέγκια Βαρσοβίας, της Μπλάκμπερν, της Λίλεστρομ και της Λιν.

Το γνώριμο ΓΣΠ

Η Ομόνοια χρησιμοποιεί ως έδρα το ΓΣΠ ένα γήπεδο γνώριμο για τον Ολυμπιακό, αφού έχει αγωνιστεί σε αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν. Πρόκειται για ένα γήπεδο χωρητικότητας περίπου 23.000 θεατών. Εκτός από την Ομόνοια ως έδρα το χρησιμοποιεί ακόμα ο ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός Λευκωσίας, ενώ εκεί γίνεται η πλειοψηφία των αγώνων της εθνικής ομάδας της Κύπρου. Τα εγκαίνια του έγιναν στις 6 Οκτωβρίου 1999 και το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιούν και οι υπόλοιπες κυπριακές ομάδες για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Το ρόστερ