Πώς επηρεάζει τον Ολυμπιακό το ΠΑΟΚ - Μπενφίκα

Γιατί στον Ολυμπιακό έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην κόντρα του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα και τι θέλουν από αυτή την αναμέτρηση.

Πώς επηρεάζει τον Ολυμπιακό το ΠΑΟΚ - Μπενφίκα

Το παιχνίδι που αφορά τον Ολυμπιακό και αυτό που περιμένει διεξάγεται την Τετάρτη ανάμεσα σε Ομόνοια και Ερυθρό Αστέρα. Από αυτό το ματς οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μάθουν και τον αντίπαλο τους στα play offs του Champions League.

Τους Πειραιώτες, ωστόσο δεν αφήνει αδιάφορους και ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα στο γήπεδο της Τούμπας. Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει στραμμένα τα βλέμματα του πάνω στην αποψινή αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να περάσει τους "αετούς" της Λισαβόνας για να βρεθεί στα play offs και να προσπαθήσει να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League. Ακόμη κι αν απόψε αποκλειστεί από τη Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρα παιχνίδια έως τον Δεκέμβριο.

Η αναμέτρηση της Τούμπας επηρεάζει τον Ολυμπιακό αν καταφέρει και μπει στους ομίλους του Champions League. Συγκεκριμένα η Μπενφίκα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι στο τρίτο αν περάσει ξανά στους χρυσοφόρους ομίλους. Εάν ο ΠΑΟΚ την αποκλείσει τότε θα τη θέση της στο δεύτερο γκρουπ θα πάρει ο Άγιαξ.

Η ομάδα του Άμστερνταμ αυτή τη στιγμή είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον Ολυμπιακό άρα οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί του. Μία πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα θα φέρει σίγουρα στο δεύτερο γκρουπ τον Άγιαξ και θα είναι υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού για τους ομίλους κάτι που φυσικά δεν το θέλουν στον Πειραιά. Προτιμούν να είναι υποψήφια αντίπαλος η Μπενφίκα μία ομάδα που έχουν αντιμετωπίσει αρκετές φορές και δεν τα έχουν πάει άσχημα.