Δώρο της Μπάγερν: Ο Ολυμπιακός οριστικά στα play off του Champions League

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την παρουσία του στα play off του Champions League και στους ομίλους του Europa League, εάν τελικά, δεν καταφέρει να προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δώρο της Μπάγερν: Ο Ολυμπιακός οριστικά στα play off του Champions League

Η Μπάγερν ολοκλήρωσε το καλό για τον Ολυμπιακό και τον έστειλε στα play offs του Champions League. Οι Βαυαροί απέκλεισαν τη Λιόν και στον Πειραιά πλέον μπορούν να είναι ήσυχοι ότι απέφυγαν τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στην προσπάθεια που θα κάνουν για να μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ο δρόμος είχε ανοίξει όταν η Λιόν απέκλεισε τη Γιουβέντους από το final-8, αλλά πάντα υπήρχε η προϋπόθεση να μην κατακτήσουν οι Γάλλοι το τρόπαιο, διότι τότε όλα θα τινάζονταν στον αέρα. Η Λιόν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας είχε τερματίσει στην 7η θέση και αν έπαιρνε το τρόπαιο θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League και ο Ολυμπιακός θα έπαιζε στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η Λιόν δεν κατάφερε να περάσει τη Μπάγερν και στον Ολυμπιακό ανοίγουν σαμπάνιες. Η ομάδα του Πειραιά θα παίξει απευθείας στα play off της διοργάνωσης δηλαδή στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου με τη ρεβάνς να γίνεται στις 29 ή 30 του ίδιου μήνα, ενώ η κλήρωση θα γίνει την 1η Σεπτέμβρη. Οι Πειραιώτες απέφυγαν τον τρίτο γύρο και παράλληλα θα παίξουν διπλά ματς κάτι που δεν θα συνέβαινε στον τρίτο προκριματικό.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την αποψινή πρόκριση της Μπάγερν είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο. Αν η ομάδα του Πειραιά αποκλειστεί στα play off θα πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League κάτι που σημαίνει ότι έχει σίγουρα κάτι περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ στο ταμείο του και ματς μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη.