Έφυγε η Αστάνα και μπήκε η Γιουνγκ Μπόις στο δρόμο του Ολυμπιακού!

Το 6-3 της Ντιναμό Μπρεστ επί της Αστάνα αλλάζει τον «χάρτη» των προκριματικών του Ολυμπιακού στο Champions League της νέας περιόδου. Στη θέση της Αστάνα μπαίνει (προσωρινά) η ελβετική Γιουνγκ Μπόις ως υποψήφια αντίπαλος των Πειραιωτών στα play off.

Έφυγε η Αστάνα και μπήκε η Γιουνγκ Μπόις στο δρόμο του Ολυμπιακού!

Θα έχει μπόλικο... ψωμί μέχρι να πληροφορηθούμε τους οριστικούς υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού στα play off του Champions League, αλλά ακόμα και στον γ' προκριματικό γύρο, σε περίπτωση που η Λιόν κάνει το θαύμα και κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της σεζόν 2019-20.

Η λογική λέει πάντως ότι η Μπάγερν δύσκολα θα αποκλειστεί το βράδυ της Τετάρτης (19/8) από την Λιόν. Κατά συνέπεια, το ευρωπαϊκό ταξίδι των Πειραιωτών θα ξεκινήσει από τα play off στις 22-23 Σεπτεμβρίου.

Στον αρχικό «χάρτη» υπήρχε και το όνομα της πρωταθλήτριας Καζακστάν, Αστάνα ως υποψήφια αντίπαλος, βάσει της ειδικής βαθμολογίας στο ranking της UEFA. Βέβαια, οι Καζάκοι για να έφταναν στα play off, θα έπρεπε να ξεπεράσουν τρεις γύρους, τον α', τον β' και τον γ'! Τελικά, η Αστάνα αποκλείστηκε από τον α', καθώς η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, Ντιναμό Μπρεστ την «πέταξε» εκτός διοργάνωσης με το επιβλητικό 6-3!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Αστάνα δεν είναι πλέον υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού και τη θέση της παίρνει προσωρινά η Γιουνγκ Μπόις. Δηλαδή, στα play off ενδέχεται να κληρωθεί με μία εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία). Και αυτές όμως (πλην της Σλάβια) για να βρεθούν στην κλήρωση απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν θα πρέπει να πέσουν «θύματα» αποκλεισμού, όπως συνέβη με την Αστάνα, στους προηγούμενους γύρους. Οπότε, ας περιμένουμε λίγο... Προς το παρόν πάντως, η Γιουνγκ Μπόις πήρε τη θέση της Αστάνα και... βλέπουμε αν θα προκύψει κάποια έκπληξη.