Διαδικτυακή καμπάνια: Τιμωρήστε τον Ράμος

Αιγυπτιακή ιστοσελίδα ξεκίνησε καμπάνια ζητώντας την τιμωρία του Σέρχιο Ράμος από τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Διαδικτυακή καμπάνια: Τιμωρήστε τον Ράμος

Ο Σέρχιο Ράμος έγινε το κόκκινο πανί για τους Αιγύπτιους -και όχι μόνο-με αφορμή τον τραυματισμό του Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Μοχάμετ Σαλάχ Αμπντέλ-Χακίμ ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές στην ιστοσελίδα change.org, ζητώντας από τη FIFA και την UEFA την τιμωρία του αρχηγού της Ρεάλ.

Γράφει επί του θέματος: «Ο Σέρχιο Ράμος σκόπιμα κλείδωσε το χέρι του Μοχάμεντ Σαλάχ κάτω από την μασχάλη του, προκαλώντας εξάρθρωση ωμοπλάτης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει το υπόλοιπο του παιχνιδιού, αλλά πιθανότατα και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Αργότερα συνέχισε να υποδύεται, υποστηρίζοντας ότι ένας παίκτης της Λίβερπουλ τον χτύπησε εκτός φάσης, κάνοντας τον διαιτητή να δώσει στον Μανέ μία κάρτα που δεν άξιζε.

Ο Σέρχιο Ράμος αντιπροσωπεύει ένα φρικτό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές ποδοσφαιριστών. Αντί να κερδίζει παιχνίδια τίμια, χρησιμοποιεί κόλπα που λερώνουν το πνεύμα του παιχνιδιού και το fair play. H FIFA και η UEFA πρέπει να πάρουν μέτρα εναντίον του Ράμος, αλλά και τέτοιων παικτών, χρησιμοποιώντας το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο ώστε να κρατηθεί υγιές το πνεύμα του παιχνιδιού».