Θέλει πολλή δουλειά για βασικός στον Ολυμπιακό

Ο Χασάν έβαλε δύο γκολ, ο Γκασπάρ έδωσε ασίστ, ο Καφού προσπάθησε, ο Αλέν δεν έφταιγε. Αλλά…

Θέλει πολλή δουλειά για βασικός στον Ολυμπιακό

Χαρές και πανηγυρισμοί δικαίως στον Ολυμπιακό για ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος των πλέι οφ ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ πάρει πίσω τους επτά βαθμούς στο CAS. Με διαφορά ήδη 22 πόντων από τις δύο ομάδες της «εξυγίανσης» που γνώρισαν φέτος τη συντριβή από το πραγματικό ποδόσφαιρο. Κι αντί ο ΠΑΟΚ να καλύψει τον στόχο των επτά βαθμών στην έξτρα διαδικασία για να έχει να λέει, τελικά είναι ήδη… οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Η απόλυτη δικαίωση για τους Πειραιώτες.

Αλλά θα έχουμε καιρό να πούμε πολλά για το πρωτάθλημα που πήρε φέτος ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλους μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ας μείνουμε για λίγο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σε ένα ματς υπό δύσκολες συνθήκες λόγω της ζέστης και με τον προπονητή να κάνει ροτέισον αλλάζοντας σχεδόν τη μισή ομάδα.

Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη που δεν παίζει πολύ να βρει έτσι ρυθμό. Αλλά δεν είναι και πολλές οι ευκαιρίες που δίνονται σε παίκτες του Ολυμπιακού που δεν είναι στις βασικές επιλογές να δείξουν ότι μπορούν να το κάνουν. Και είναι αλήθεια ότι άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, όσοι έπαιξαν το βράδυ της Τετάρτης απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και οργανωμένο από τον Σίμο ΟΦΗ δεν έδειξαν ότι είναι πολύ κοντά στην ενδεκάδα.

Ο Χασάν έβαλε βέβαια τα δύο γκολ και πρωταγωνίστησε στη νίκη, όμως είχε και κάποιες άλλες φάσεις στις οποίες λειτούργησε πολύ πρόχειρα και απρόσεκτα. Όπως εκείνο το πλασεδάκι πάνω στον γκολκίπερ, στη φάση που είχε υποδειχθεί οφσάιντ στο πρώτο μέρος μετά την ωραία μπαλιά του Φορτούνη. Ή μια δυο τελικές προσπάθειες που δεν ήταν επιπέδου βασικού στράικερ του Ολυμπιακού. Ήταν όμως καθοριστικός ο Αιγύπτιος με τα δύο γκολ και ο Μαρτίνς μάλλον νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να επιμένει στην απόκτησή του για να τον έχει και του χρόνου πίσω (ή μαζί σε 4-4-2) από τον Ελ Αραμπί.

Ο Γκασπάρ έδωσε την μπαλιά στον Χασάν, πάλι από ωραία ενέργεια νωρίτερα του Φορτούνη, αλλά κι αυτός είχε ημιτελείς προσπάθειες. Ειδικά όταν βρέθηκε μια δυο φορές σε σούπερ θέση για σέντρα ή πάσα στα πλάγια της μεγάλης περιοχής. Ενώ ήταν μέσα και στη φάση του γκολ του ΟΦΗ όταν δεν μπόρεσε να διώξει σωστά στο γύρισμα και έστειλε την μπάλα πάνω στον σκόρερ Σακόρ. Γενικά είναι ένας παίκτης πολύ χρήσιμος, καθώς τον είδαμε να παίζει ανά ημίχρονο αξιοπρεπώς και στις δύο πλευρές, αλλά για να μπορεί να υπολογίζεται ως βασική επιλογή, είτε για τη θέση του Ομάρ είτε για αυτή του Τσιμίκα, θέλει ακόμη χρόνο.

Ο Καφού είχε κάποιες δυναμικές ενέργειες στο διάστημα της συμμετοχής του και το καλό που διαθέτει στο παιχνίδι του, να παίζει σίγουρα την μπάλα και να αποφεύγει τα εξεζητημένα πράγματα στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος είναι έμπειρος και ξέρει καλά τον ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο, όπως και στο πλάνο του προπονητή. Όμως για να μπορέσει να γίνει βασικός και όχι ρολίστας, πίσω από τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, δεν φαίνεται ότι είναι εύκολο.

Το ίδιο και για τον Αλέν που παίζει μια φορά στο τόσο και δεν μπορεί να είναι φυσικά σε απόλυτη ετοιμότητα. Ο Γάλλος είναι καλός τερματοφύλακας, έχει προσόντα και αυτοπεποίθηση, δεν έφταιγε φυσικά στο γκολ που δέχθηκε, αλλά και γι' αυτόν ισχύει ό,τι και για τους προηγούμενους. Για να παίξει βασικός Νο 1 στον Ολυμπιακό, μοιάζει αρκετά απόμακρο.

Γενικά για να είσαι μέσα στην ενδεκάδα μιας ομάδας που έχει «δέσει» τόσο καλά και έχει βρει έναν απίστευτο ρυθμό και συνοχή, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια. Είτε για όσους βρίσκονται εντός του ρόστερ είτε για εκείνους που πρόκειται να ενσωματωθούν αργότερα…