Ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό του τελικού!

Όλοι στέκονται στο μαγευτικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Αλλά ενόψει τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, το δεύτερο μέρος ήταν διδακτικότερο…

Ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό του τελικού!

Ο τίτλος στην περιγραφή του αγώνα από το «ΦΩΣ» για το πρώτο ημίχρονο ήταν, νομίζω, ιδανικός. «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ… ΠΟΙΗΣΗ». Ο Ολυμπιακός πήρε και μαθηματικά τον τίτλο παίζοντας μπάλα-ποίηση. Μπορούσε να βάλει τουλάχιστον πέντε γκολ στην ΑΕΚ, η οποία ασφαλώς είχε σοβαρές ελλείψεις, αλλά η ενδεκάδα της δεν ήταν και του… «πεταματού». Ο δε Ολυμπιακός δεν είχε τον «μαέστρο» του, Ματιέ Βαλμπουενά. Απλά η διαφορά ήταν χαώδης. Και ήταν όντως ένα 45λεπτο «καθρέφτης» των λόγων για τους οποίους ο Ολυμπιακός πήρε το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Αυτό το διάστημα του αγώνα απέδειξε τη δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς, το ταλέντο των ποδοσφαιριστών του, την ταχύτητα με την οποία προηγούνται των αντιπάλων τους. Οι μπακ του Ολυμπιακού ήταν «σφαίρες». Οι στόπερ «κατάπιναν» καλούς φορ όπως ο Λιβάγια και ο Αραούχο. Ο Μπουχαλάκης ήταν το απόλυτο αφεντικό στο κέντρο και ο Γκιγιέρμε χωρίς να πιέζεται συμπλήρωνε τη δουλειά. Ο Φορτούνης χάρμα ιδέσθαι. Είναι πάλι εδώ. Ο ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Ο Καμαρά είναι για Πρέμιερ Λιγκ, τελεία και παύλα. Ο Μασούρας παντού, να απειλεί και να σκοράρει. Ο Ελ Αραμπί, αυτή η μηχανή των γκολ, έβαλε ένα τέρμα που αξίζει να το δεις (για τον τρόπο που εκτελεί) εκατό φορές. Και να θες να το ξαναδείς.

Ο Ολυμπιακός πράγματι μπορούσε να βάλει πέντε γκολ στην ΑΕΚ, αλλά στην επανάληψη έκοψε ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν, γλίτωσαν και κάποια τέρματα ακόμα στις ευκαιρίες του Ελ Αραμπί, του Καμαρά, του Φορτούνη και του Μασούρα. Ο Μαρτίνς είπε ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο για τον Ολυμπιακό των πλέι οφ και το δεύτερο το χειρότερο. Κάπως έτσι.

Για τους Πειραιώτες, αυτή η ισορροπία της επανάληψης θα κάνει καλό για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ίδια ομάδα. Θα υπάρξει δουλειά στις στατικές φάσεις στην άμυνα, διότι εκείνο το δίλεπτο με τα απανωτά κόρνερ της ΑΕΚ που έφεραν τελικά το γκολ του Αραούχο ήταν ρεσιτάλ λαθών και λίγο ανέκδοτο. Δεν μπορεί να επαναληφθεί τέτοια εικόνα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συνέχεια. Και στον τελικό και (πολύ περισσότερο) στη ρεβάνς με τη Γουλβς.

Αν ο Ολυμπιακός έβαζε 5-6 γκολ στην ΑΕΚ, όπως εύκολα μπορούσε, στον τελικό θα πήγαινε ίσως με επικίνδυνη χαλαρότητα για να τα… ξαναβάλει. Δεν είναι όμως έτσι. Προφανώς από τον ίδιο εξαρτάται το νταμπλ. Απέναντι στην ΑΕΚ που θα έχει Μάνταλο, Ολιβέιρα και Σιμόες, ο Ολυμπιακός και πάλι θα είναι ανώτερος και φαβορί. Όμως θα ξέρει ότι θα πρέπει να παίξει όπως στο πρώτο μέρος για μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε να σηκώσει και τη δεύτερη κούπα, σε ντέρμπι με τον ίδιο αντίπαλο…