Η απουσία του Φετφατζίδη χάλασε τη «χημεία»

Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια και τέσσερα ενενηντάλεπτα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να πάρει νίκη σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη.

Η απουσία του Φετφατζίδη χάλασε τη «χημεία»

Μάλιστα χρειάστηκε πολύ περισσότερα χρόνια, οκτώ στον αριθμό, ώστε να τελειώσει ματς με τον Άρη χωρίς να δεχθεί γκολ, αφού η τελευταία φορά που το είχε πετύχει ήταν το μακρινό 2012!

Τι έκανε χθες στο «Βικελίδης» ο «Δικέφαλος του Βορρά» για να τα καταφέρει απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του; Τίποτα διαφορετικό από όσα έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στους «κίτρινους».

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αυτό που ξέρει και μπορεί να παίζει, αυτό που μας έχει δείξει φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, η οποία όμως ψάχνει ορθολογικά το γκολ και έχει τους παίκτες με την ποιότητα για να το πετύχει τις περισσότερες φορές.

Άρης: Φετφατζίδης vs Γκαρσία - Ο ένας φεύγει, ο άλλος έρχεται - Η μεταξύ τους σύγκριση

Η ειδοποιός διαφορά στο χθεσινό ντέρμπι αφορούσε το αντίπαλο «στρατόπεδο», αυτό του Άρη. Και συγκεκριμένα είχε να κάνει με τη σύνθεση της ομάδας του Μίχαελ Ένινγκ, η οποία είχε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα άλλα φετινά ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης (λόγω τραυματισμών) και ειδικά αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» είναι στην… πόρτα της εξόδου, καθώς η μεταγραφή του στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δείχνει τελειωμένη. Έτσι οι άνθρωποι του Άρη εύλογα επέλεξαν να μη ρισκάρουν πιθανό τραυματισμό του, ο οποίος και θα χαλούσε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο μοναδικό φετινό ματς που ο Άρης παρατάχθηκε χωρίς τον «Φέτφα», η ποδοσφαιρική χημεία της ομάδας δεν ήταν η ίδια. Το συγκρότημα του Ένινγκ έπαθε… βραχυκύκλωμα, δεν του έβγαινε τίποτα και δεν είχε τη σπιρτάδα και τη δημιουργικότητα που προσφέρει ο πρώην άσος του Ολυμπιακού. Η πρώτη ήττα κόντρα στον ΠΑΟΚ από τον Οκτώβριο του 2018, λοιπόν, μάλλον ήρθε φυσιολογικά…