Κοστάντσο: «Γι' αυτό απέτυχα στον Ολυμπιακό»

Ο Φράνκο Κοστάντσο με δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέτυχε στον Ολυμπιακό.

Κοστάντσο: «Γι' αυτό απέτυχα στον Ολυμπιακό»

Ο Φράνκο Κοστάντσο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011 από την πρωταθλήτρια Ελβετίας, Βασιλεία. Τότε είχε κάνει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες για τρία χρόνια και οι αποδοχές του άγγιζαν ετησίως το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Από πολύ νωρίς είχε φανεί ότι ήταν ένας τερματοφύλακας περιορισμένων δυνατοτήτων και πως δεν θα έπιανε στον Πειραιά. Στα 31 του χρόνια δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να πείσει ότι αξίζει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Έκανε μόλις εννιά συμμετοχές με την ομάδα του Πειραιά και το κλίμα είχε βαρύνει πολύ γι' αυτόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να τον διώξουν και αυτό έγινε στις αρχές του 2012. Οκτώ χρόνια μετά τη φυγή του από τον Ολυμπιακό ο Αργεντινός πορτιέρε μίλησε στην εφημερίδα «La Nacion» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέτυχε στο λιμάνι.

«Πήγα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, είχε κερδίσει τα 13 από τα τελευταία 15 πρωταθλήματα, νομίζω. Στην ομάδα βρισκόταν ο Ιμπαγάσα και προπονητής ήταν ο Βαλβέρδε. Ποτέ δεν προσαρμόστηκα. Είχα υπογράψει για τρεις σεζόν, έμεινα μία και στα 31 μου αποφάσισα να αποσυρθώ. Δεν απολάμβανα το παιχνίδι, δεν ένιωθα καλά στα αποδυτήρια. Ερχόμενος από ένα πέρασμα όπου ήμουν αγαπητός, ξαφνικά έπρεπε να κερδίσω σεβασμό και δεν ήμουν αρκετά δυνατός για να το κάνω», ανέφερε ο Αργεντινός πορτιέρε.