Γεωργέας: «Πριν πάω στον ανακριτή μίλησα με τον Μελισσανίδη»

Ο Νίκος Γεωργέας κατέθεσε την Πέμπτη (25/6) για την υπόθεση των στημένων αγώνων, γνωστή και ως «δίκη των 28».

Γεωργέας: «Πριν πάω στον ανακριτή μίλησα με τον Μελισσανίδη»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας, ισχυρίστηκε ότι στο ημίχρονο του παιχνιδιού Ολυμπιακός - Βέροια, στις 6 Ιανουαρίου 2013, ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, είχε μπει στα αποδυτήρια και είχε πει στους παίκτες ότι πρέπει να χάσουν με 3-0.

Δείτε τις φάσεις από τον αγώνα Ολυμπιακός - Βέροια 3-0 και τις... απίστευτες δηλώσεις Καλαϊτζίδη

Αναλυτικά η κατάθεση του Γεωργέα:

«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από τα αποδυτήρια και μπαίνει ο Λαναρής μέσα και μας λέει ''είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι πρέπει να χάσουμε 3-0''. Του είπα ''δεν γίνεται''. Ήμασταν όλοι μέσα στα αποδυτήρια. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω και μετά βγήκαν και οι υπόλοιποι. Η ομάδα του Ολυμπιακού είχε βγει έξω. Όταν μπήκε ο Λαναρής, ο Καλαϊτζίδης είχε βγει. Βγήκαμε καθυστερημένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Ζήτησα και έγινα αλλαγή, ήμουν η πρώτη αλλαγή που έγινε. Είπαμε να μας το πουν από την αρχή, να μην ερχόμασταν, να μην παίζαμε. Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Δεν γίνεται να έρθει ακριβές σκορ 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δε… Κάποιοι έχουν συντελέσει…

Πρόεδρος: Σας ζητήθηκε να έχετε μειωμένη απόδοση;

Γεωργέας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Υπήρξε μειωμένη απόδοση από κάποιον;

Γεωργέας: Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον, μην πάρω κάποιον στον λαιμό μου. Πρώτη φορά στη ζωή μου μού συμβαίνει αυτό. Δεν μου άρεσε καθόλου. Ζήτησα να με βγάλει έξω για να μη φάω κόκκινη κάρτα.

Εισαγγελέας: Όταν καθίσατε στον πάγκο, παρακολουθήσατε τον αγώνα με συγκέντρωση;

Γεωργέας: Όχι.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν τον παρακολουθήσατε, αφού είχαν προηγηθεί όλα αυτά στο ημίχρονο;

Γεωργέας: Γι' αυτό δεν τον παρακολούθησα. Μόνο τα γκολ παρακολούθησα.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε μου τις φάσεις.

Γεωργέας: Δεν τις θυμάμαι.

(Μετά από επίμονο αίτημα του εισαγγελέα)

Γεωργέας: Το ένα ήταν πέναλτι, στο άλλο έγινε μια σέντρα, μια κεφαλιά και μπήκε γκολ. Γιατί με πιέζετε;

Εισαγγελέας: Γνωρίζατε ότι οι συμπαίκτες σας θα καθόντουσαν να χάσουν;

Γεωργέας: Όχι. Μας είπαν ότι όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει. Από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι ήταν αδιάφορο. Δεν έδωσα σημασία.

Εισαγγελέας: Στον πάγκο στη φάση του 91' έγινε κάτι;

Γεωργέας: Δεν άκουσα κάποιον ψίθυρο στον πάγκο. Στο ημίχρονο ήμουν ο πρώτος που βγήκε μετά την είσοδο του Λαναρή.

Εισαγγελέας: Μετά τον αγώνα κάνατε κάποια συζήτηση για αυτό;

Γεωργέας: Στην προπόνηση μετά τον αγώνα, ναι. «Να μας το λέγανε, να μην κατέβουμε να παίξουμε» και τέτοια, να ήμασταν πιο ήρεμοι. Εγώ μόλις τον είδα νόμιζα ότι θα μας πρότεινε κάποιο έξτρα πριμ.

Εισαγγελέας: Αντιδράσατε στον Λαναρή;

Γεωργέας: Του είπα «όποιος δεν θέλει;» και μου είπε «όποιος δεν θέλει, να βγει».

Εισαγγελέας: Είπατε ότι πιστεύετε πως όλο αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Το διερευνήσατε;

Γεωργέας: Όχι.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Γεωργέας είπε: «Συνήθως (σ.σ. ο Καλαϊτζίδης) μας μιλάει και βγαίνει να πάει στο γήπεδο κι έπειτα εμείς ακολουθούμε, μετά από λίγο. Βγήκε ο Καλαϊτζίδης και μετά από 1-2 λεπτά μπήκε ο Λαναρής. Το μόνο που είπε ήταν ''όποιος δεν θέλει, να βγει''. Με το που είπε αυτό, εγώ βγήκα από τα αποδυτήρια. Ο Καλαϊτζίδης μού είπε ''παίξε'', του λέω ''άμα παίξω θα φάω κόκκινη, δεν θα κάτσω να φάω τρία γκολ''.

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Γιατί δεν μπήκες να παίξεις στα ίσια;

Γεωργέας: Δεν ήθελα να κάτσω να φάω τρία γκολ. Μια μπλούζα να τράβαγα, θα έτρωγα δεύτερη κίτρινη και θα έβγαινα. Δεν είδα κανέναν παίκτη να πηγαίνει να μιλάει στον Καλαϊτζίδη μετά το περιστατικό στα αποδυτήρια. Νομίζω πως όχι. Οι παίκτες στον πάγκο γελούσαν με τους συμπαίκτες μου. Ήταν όλα φανερά.

Πρόεδρος: Εγώ θα είχα προσέξει τον κάθε παίκτη τι έκανε στο β' ημίχρονο. Εσείς είπατε ότι δεν προσέχατε στο β' μέρος…

Γεωργέας: Δεν τα είπα όλα αυτά μετά. Δεν ήθελα να μπλέξω.

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Η ομάδα της καρδιάς σας ποια είναι;

Γεωργέας: Η ΑΕΚ.

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Αν γινόταν αυτό τότε γνωστό, εκείνη την περίοδο που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, το 2013, η Βέροια θα κινδύνευε με υποβιβασμό;

Γεωργέας: Μπορεί. Φοβήθηκα για την οικογένειά μου και γι' αυτό δεν είπα τίποτα μέχρι που με πήρε τηλέφωνο ο ανακριτής και μου είπε να καταθέσω για ένα παιχνίδι. Δεν με απείλησε κανένας. Πήγα και κατέθεσα μετά από είκοσι μέρες με ένα μήνα. Δεν μου είπε από πού με βρήκε, μου είπε να καταθέσω. Δεν είπε από πού με ξέρει, ποιος ανέφερε το όνομά μου.

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Στην Εφέσεων είπατε ότι σας ανέφερε ο Καλαϊτζίδης στον ανακριτή.

Γεωργέας: Πριν πάω στον ανακριτή, μίλησα με τον κύριο Μελισσανίδη για ασφάλεια. Πήγα με δικηγόρο τον κύριο Γρηγορίου που δεν μπήκε στην αίθουσα.

Δεν αντιλήφθηκα φωνές ή καμία αψιμαχία του Λαναρή με τον Καλαϊτζίδη. Μπήκε μέσα και έμεινε δύο λεπτά, δεν έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, είπε να χάσουμε με 3-0. Δεν θυμάμαι με ποιους καθόμουν στον πάγκο μόλις έγινα αλλαγή. Την επόμενη μέρα στην προπόνηση κάποιοι είπαν κάτι στα αποδυτήρια. Ο Καλογέρης, ο Αμαραντίδης και ένας σέντερ φορ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στον Ολυμπιακό, στο δεύτερο επηρεάστηκε…

Κεσές (δικηγόρος παικτών Βέροιας): Οι εφημερίδες την επόμενη μέρα έγραφαν ότι πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής. Μπορείτε να το δικαιολογήσετε;

Γεωργέας: Όχι.

Κεσές: Γιατί μετά το ματς δεν το είπατε σε κανέναν;

Γεωργέας: Δεν το ήθελα. Στον κουνιάδο μου το είπα… Εκεί δεν φοβόμουν, γιατί ήταν συγγενείς μου.

  • Το προεδρείο γνωστοποίησε ότι τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν τέσσερις δίκες, στις 9, 13, 15 και 16/7. Έπειτα το δικαστήριο θα διακόψει για το καλοκαίρι και θα επανέλθει από Σεπτέμβριο. Οι δίκες θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη και Πέμπτη, σε σύνολο εννέα ημερομηνίες.