Βασιλειάδης: Το Grexit στο ποδόσφαιρο είναι πάντα εδώ...

Η Σύνοδος των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρέμβει στη διένεξη της FIBA με την Euroleague.

Βασιλειάδης: Το Grexit στο ποδόσφαιρο είναι πάντα εδώ...

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» από τις Βρυξέλλες. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι η σύνοδος με ψήφισμα της θα παρέμβει ώστε οι αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague να μην συμπίπτουν με τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων μπάσκετ.

«Δίνουμε μια μικρή μάχη. Καταφέραμε από την προηγούμενη σύνοδο Υπουργών να θέσουμε στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα του πού πηγαίνει ο ευρωπαϊκός αθλητισμός, ιδίως από το πρίσμα της διαμάχης μεταξύ της μίας ομοσπονδίας, της FIBA και ενός ιδιωτικού οργανισμού, της Euroleague. Αυτό το θέμα τέθηκε από τη βουλγαρική προεδρία και σήμερα αποτέλεσε ένα από τα σημεία συζήτησης» είπε ο κ. Βασιλειάδης

Και συνέχισε: «Τα περιθώρια παρέμβασης μέσα στο αθλητικό κίνημα νομοθετικά είναι περιορισμένα. Εμείς εκφράζουμε και την άποψη των πολιτών των κρατών - μελών. Είναι σημαντική η διασφάλιση των εθνικών ομάδων. Σε διακηρυκτικό επίπεδο, θα πρέπει να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να γίνουν οι συνθέσεις, ώστε κατ' αρχήν να προστατεύσουμε τις εθνικές ομάδες, χωρίς να βάλουμε τους αθλητές μας στη μέση. Είναι κάτι για την προστασία των αθλητών».

Συζήτηση στη Σύνοδο έγινε και για το ποδόσφαιρο. «Η ελευθερία στην κίνηση των κεφαλαίων, ο οικονομικός έλεγχος, προσπαθεί να τον βάλει η UEFA σε όλες τις χώρες. Κακά τα ψέματα, είμαστε πίσω και πολλές φορές δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε παρεμβάσεις. Γι' αυτό είναι σημαντικό να παρθούν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο σ' αυτή τη συζήτηση, είπε: «Μην φανταστείτε ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικά. Για παράδειγμα, βρισκόμουν προχθές με τον Πορτογάλο ομόλογό μου. Οι οπαδοί της Σπόρτινγκ προκάλεσαν απίστευτα επεισόδια. Σε όλη την Ευρώπη, τα προβλήματα είναι ίδια και είναι αποτέλεσμα της οικονομικής στρέβλωσης που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και οδηγούν σε ανταγωνισμό χωρίς όρους. Πρέπει να μπουν κανόνες και η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι αρωγός σε ένα εξορθολογισμό και στο να κυριαρχήσουν οι αρχές της σωστής διοίκησης. Γι' αυτό δίνουμε τη μάχη για να παρθούν αυτές οι πρωτοβουλίες».

Τέλος αναφερόμενος στον κίνδυνο Grexit στο ποδόσφαιρο, τόνισε: «Θα υπάρχει πάντοτε, όσο οι κανόνες διακυβεύονται. Είμαστε υπό έλεγχο, υπό εποπτεία. Γίνονται πολλά στρεβλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να προσπαθήσουν ειδικά οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και η αθλητική οικογένεια με την αρωγή τη δική μας».