Ζωντανός για τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ με πέναλτι στις καθυστερήσεις (vids)

Ζωντανός στο κυνήγι της 2ης θέσης έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παρότι βρέθηκε να χάνει, επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ, με πέναλτι στις καθυστερήσεις, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Ζωντανός για τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ με πέναλτι στις καθυστερήσεις (vids)

Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - ΟΦΗ, ο Στάικος έκανε το σουτ με το δεξί, ο Πασχαλάκης απομακρύνει προσωρινά και ο Νέιρα, που καραδοκούσε, έστειλε από αριστερά με το δεξί την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1: Τα γκολ και το πέναλτι - δώρο του Νάστου στον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις (vid)

Ούτε δέκα λεπτά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΟΦΗ, καθώς στο 58', ο Δικέφαλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη, ο νεαρός Τζόλης στην κίνηση σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Αρχικά, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεσε για το δεύτερο γκολ, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 71ο λεπτό, όταν ο Νέιρα έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε κεφαλιά του Σφιντέρσκι.

Τελικά η λύτρωση και η ολική ανατροπή για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, ήρθε στις καθυστερήσεις από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ακπομ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Νάστο). Υπάρχει πάντως υπόνοια ότι δυο παίκτες ήταν οφσάιντ, αλλά μέσω VAR o διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Η μπάλλα ήταν στο δεύτερο δοκάρι και ο Νάστος εκτός φάσης έκανε την ανατροπή στο πρώτο δοκάρι. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και η 3η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για τον ΟΦΗ.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Σκόρερ: 58' Τζόλης, 90+1' πεν. Άκπομ, 90+9' Καντουρί / 49' Νέιρα

Κίτρινες: 84' Τζόλης, 90+5' Ελ Καντουρί / 43' Μπράουν, 76' Ζοάο Βίκτορ, 90' Νάστος, 90+5' Νέιρα

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (76' Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιός (69' Στοχ), Λάμπρου (55' Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55' Σβιντέρσκι) , Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64' Δεληγιαννίδης), Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα (90+5' Μάνος), Στάικος (83' Νοικοκυράκης), Σεμέδο, Βαζ (64' Ναμπί), Φιγκεϊρέδο.