Ολυμπιακός - Μαρινάκης: Τα... επόμενα 10 χρόνια!

Όσα έχει πετύχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα πρώτα 10 χρόνια του στον Ολυμπιακό είναι γνωστά και πολλά. Όπως πολλές είναι οι φιλοδοξίες του για την... επόμενη δεκαετία.

Ολυμπιακός - Μαρινάκης: Τα... επόμενα 10 χρόνια!

Μεγάλα αφιερώματα έγιναν σήμερα στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέλαβε από τον Σωκράτη Κόκκαλη τα διοικητικά ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δεν είναι λίγα όσα έγιναν αυτά τα δέκα χρόνια. Μάλλον... πάρα πολλά θα τα χαρακτήριζε κάποιος. Με τα επτά πρωταθλήματα, τα τρία νταμπλ, τις πορείες στην Ευρώπη, τις ηχηρές μεταγραφές και τις πανάκριβες πωλήσεις, την εγκαθίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας σε μόνιμο ανταγωνισμό με τις κορυφαίες της Ευρώπης, τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου. Αλλά και την ανάπτυξη των ακαδημιών, την εκτόξευση του Ερασιτέχνη με τους αμέτρητους διεθνείς και εγχώριους τίτλους, το διαρκές κοινωνικό έργο του συλλόγου με δωρεές και παρουσίες σε πολλούς τομείς και πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες. Τις μεγάλες μάχες για την παραμονή του Ολυμπιακού στην κορυφή, με μεγάλο προσωπικό κόστος πολλές φορές. Με δικαστικές περιπέτειες, με σπίλωση, με δικαιώσεις, με συγκρούσεις. Μια δεκαετία πάρα πολύ έντονη θα μπορούσε να πει κάποιος.

Η επόμενη... δεκαετία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό ήδη ξεκίνησε. Το πολύ θετικό για την κορυφαία ελληνική ομάδα είναι ότι η όρεξη, η διάθεση, το πάθος του ιδιοκτήτη της για νέους τίτλους και διακρίσεις δεν έχουν μειωθεί. Είναι πιο μεγάλες από το ξεκίνημα, τότε που πολλοί προέβλεπαν ότι ο εκρηκτικός χαρακτήρας του δεν θα τον κρατούσε για πολύ στο «τιμόνι» αυτού του συλλόγου. Όμως αποδείχτηκε το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός είναι πάθος ζωής για τον συγκεκριμένο εφοπλιστή που ανέλαβε στα 43 του χρόνια να οδηγήσει τις τύχες ενός οργανισμού με τεράστια δυναμική και πάρα πολύ κόσμο στο πλευρό του.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη η επόμενη δεκαετία έχει στόχους που λίγο ως πολύ μπορεί ο καθένας να κατανοήσει. Προφανώς η παραμονή του Ολυμπιακού στο ψηλότερο σκαλοπάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου παρά τον ανταγωνισμό και τα διάφορα εμπόδια των τελευταίων εξυγιαντικών ετών. Κυρίως όμως η συνεχής διεθνής πρόοδος του κλαμπ. Η παρουσία του σε κάθε εξέλιξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ως ισότιμος συνομιλητής στις αποφάσεις και ανταγωνιστής στο γήπεδο με τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Ενδεχομένως η παρουσία του Ολυμπιακού σε ένα μελλοντικό πρωτάθλημα με διευρυμένα σύνορα και αγορές. Η ανάπτυξη και βελτίωση της ομάδας και της εταιρείας σε κάθε τομέα και μέσα στις σύγχρονες απαιτήσεις. Με σεβασμό για το ίδιο το άθλημα, όπως απέδειξε η πρόσφατη κίνησή του να στηρίξει (και πέρσι με τους χαμένους τίτλους, αλλά φυσικά και φέτος) έναν προπονητή που δεδομένα μπορεί να κάνει καλή και μοντέρνα δουλειά. Για το αποτέλεσμα και το θέαμα.

Η υγεία είναι το παν για κάθε άνθρωπο κι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει κανείς να ευχηθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη σημερινή ημερομηνία-ορόσημο της επιχειρηματικής σύνδεσής του με την ομάδα που από μικρό παιδί έμαθε να λατρεύει από τον αείμνηστο πατέρα του, Μιλτιάδη. Από κει και πέρα, δεν υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού «συνεχίζει να ονειρεύεται» και ότι είναι διατεθειμένος να κάνει το παν ώστε αυτά τα όνειρα για τον σύλλογο που ηγείται να γίνουν πραγματικότητα...