Ολυμπιακός: Προφυλάσσει Βαλμπουενά με Παναθηναϊκό ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με ΠΑΟΚ

Την απόφαση να μην αγωνιστεί ο Ματιέ Βαλμπουενά στο ντέρμπι «αιωνίων» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό πήραν στον Ολυμπιακό εξαιτίας μιας ήπιας σύσπασης στον οπίσθιο μηριαίο.

Ολυμπιακός: Προφυλάσσει Βαλμπουενά με Παναθηναϊκό ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με ΠΑΟΚ

Χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την απόφαση αυτή λόγω κάποιων ενοχλήσεων (ήπια σύσπαση στον οπίσθιο μηριαίο) που είχε ο Γάλλος πριν από την έναρξη των πλέι οφ, οι οποίες όμως δεν του στέρησαν τη συμμετοχή στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Άρη.

Παράλληλα, θέλουν τον 36χρονο Γάλλο μέσο να είναι έτοιμος 100% για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης». Φυσικά η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από την εικόνα που θα έχει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το προχωρημένο της -ποδοσφαιρικής- ηλικίας του Βαλμπουενά (το οποίο κάθε άλλο παρά έχει φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο), σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την αγωνιστική απραγία των παικτών, κάνουν το τιμ να είναι πιο επιφυλακτικό και φυσικά τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών ιδιαίτερη, σε σχέση με τις συνθήκες κανονικής ροής αγώνων.

Πάντως, στο πλαίσιο της πρόληψης, ο 36χρονος Γάλλος μέσος θα μεταβεί στο «Metropolitan», όπου και θα υποβληθεί σε μαγνητική.

Σημειώνεται ότι ο Βαλμπουενά στα 36 του χρόνια είναι από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μετρώντας μέχρι στιγμής 8 γκολ και 23 ασίστ, επίδοση που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.